Spiel 2013: een vooruitblik (deel 27)

The Legacy: Testament of Duke de Crecy (Portal Games)

In ‘Legacy: Testament of Duke de Grecy’, een kaartspel voor 2 tot 4 spelers, bent u een welbespraakte aristocraat in het Frankrijk van de 18de eeuw, vlak voor de revolutie. U bent een levensgenieter maar u voelt aan uw water dat er onheil op til is. Wie de macht in handen heeft verdeelt ze ook, denkt u, en u zet een hele machinatie in gang om uw familiefortuin en de daarbij behorende invloed veilig te stellen. Die machinerie bestaat uit het arrangeren van huwelijken, het posteren van familieleden aan het hof, het verwerven van gronden die u volbouwt met indrukwekkende landhuizen en een omkoopactie hier en daar.

Reserveer alvast uw plaatsje in de wachtrij want:

Eindelijk nog eens een kaartspel voor de veeleisende veelspeler. Dit is een blinde aankoop.

Kaartmanagement, worker placement, variabele eigenschappen, het verzamelen van setjes, geheime opdrachten, het klinkt u allemaal als muziek in de oren. Meer zelfs, zoveel verschillende mechanismen vormen meestal de kroniek van een aangekondigde flop maar hier grijpen ze zo goed in elkaar dat er een harmonieus, vloeiend spelverloop ontstaat. Knap!

U experimenteert graag met meerdere paden naar overwinningen.

Loop vrolijk zwaaiend de stand van Portal Games voorbij want:

Een kaartspel voor de veeleisende veelspeler, allemaal goed en wel, maar na het bestuderen van het tot nu toe beschikbare beeldmateriaal bent u tot de vaststelling gekomen dat u ten aanzien van uw speeltafel ook veeleisend zult moeten zijn. Dit geraakt er nooit op.

Anderhalf uur voor een kaartspel vindt u er een beetje over. Kaartspellen moet kort en hevig zijn en onmiddellijk uitnodigen tot een revanche. Dat ziet u hier niet zo snel gebeuren.

Als u een kaartspel wil spelen dat het arrangeren van huwelijk als belangrijkste actiecomponent heeft legt u het erg leuke Familienbande op tafel. Dan ervaart u wat hierboven al werd aangehaald: kort, hevig en uitnodigend tot een onmiddellijke revanche. En het past bovendien op uw tafel.

Niks nieuws onder de zon hier, zoals bij zoveel spellen die op Spiel verschijnen. U bent al zoveel gewend dat u uw geldbeugel niet zo snel meer opentrekt voor een nieuw spel.

Dominique

 

Een gedachte over “Spiel 2013: een vooruitblik (deel 27)

  1. De hertogen van Europa zijn erg geïnteresseerd in verschillende soorten games. Ze spelen meestal indoor games en verspilde enorme hoeveelheid geld voor. We kunnen veel van zulke voorbeelden zien tijdens de jaren 1800. Bedankt voor het delen van meer informatie over.

    Like

Reacties zijn gesloten.