Spiel 2013: een vooruitblik (deel 17)

Council of Verona (Crash Games)

In Council of Verona, een kaartspel voor 2 tot 5 spelers, bent u een burger met aanzien in het Verona ten tijde van Romeo en Julia.

De aanslepende en gewelddadige vete tussen de families Capulet en Montagu werkt zodanig op de zenuwen van Prins Escalus dat hij u samen met enkele andere hoogwaardigheidsbekleders heeft samengeroepen met als doel het conflict voor eens en voor altijd op te lossen.

Uiteraard spelen uw eigen belangen ook mee tijdens de afwikkeling van het conflict. U wil uw eigen macht immers vergroten door ervoor te zorgen dat bepaalde lieden aan de raad worden toegevoegd en andere zelfs verwijderd. Dat doet u door het uitspelen van karakterkaarten en deze te beïnvloeden (met invloedfiches die u er gedekt op uitspeelt) of hun speciale eigenschap te activeren. Als u daar het best in slaagt zult u op het einde van het spel automatisch de meeste overwinningspunten hebben behaald.

Reserveer alvast uw plaatsje in de wachtrij want:

Liefde, romantiek, Italië, Verona, Romeo en Julia, vetes, verbanning, intriges, geheime agenda’s, gekonkelfoes, het zit er allemaal in.

Als u Shakespeare was geweest had u het verhaal van Romeo en Julia met een happy end laten eindigen. U krijgt hier uw kans, al hebt u geen enkele garantie op succes.

U houdt van heel korte maar keiharde kaartspellen.

Loop vrolijk zwaaiend de stand van Crash Games voorbij want:

U kunt het hele spel naarstig naar uw doel toe werken om vervolgens in de laatste ronde door één actie van een tegenspeler alles in duigen te zien vallen. Daar huivert u van. Het lijkt erop dat de uitgever met dit spel zijn naam alle eer aandoet.

Afhankelijk van het spelersaantal beschikt u over drie of vier invloedfiches die u voor het allereerste spel beiderzijds moet bekleven met stickertjes. Eén kleine afwijking tijdens het kleven en men weet vrij snel welke waarde er onder welke fiche zit. Deductie is een belangrijk onderdeel van het spel, maar dit kan toch niet de bedoeling zijn.

Dit lijkt op een ietwat gesofistikeerde versie van Love Letter. U bent heel tevreden met Love Letter en houdt het daar voorlopig bij.

Dominique