Spiel 2013: een vooruitblik (deel 16)

Bioshock Infinite: The Siege of Columbia (Plaid Hat Games)

In Bioshock Infinite: The Siege of Columbia wordt u, naar analogie met het gelijknamige computerspel, naar een ietwat bizar Amerika van 1912 verplaatst waarin u op het vliegende eiland Columbia deelneemt aan de al even bizarre activiteiten van de facties ‘De Stem van het Volk’ en ‘De Stichters’. Deze activiteiten worden ten goede of ten kwade beïnvloed door de bemoeienissen van Booker en Elisabeth, de hoofdrolspelers uit het hoger genoemde computerspel.

Hoe opwindend deze doorslag van het computerspel ook lijkt, op het eind draait het ook hier doodgewoon om het vergaren van overwinningspunten, meerbepaald tien. Die krijgt u door het veroveren en bezetten van locaties op het vliegende eiland en door het vervullen van opdrachten.

Reserveer alvast uw plaatsje in de wachtrij want:

Plaid Hat Games is een uitgeverij die u recentelijk kon charmeren met titels als Summoner Wars, City of Remnants en Mice & Mystics. U hebt er alle vertrouwen in dat u ook nu weer niet ontgoocheld wordt.

U bent nog steeds niet bekomen van het computerspel waarop dit bordspel is gebaseerd – die titelsong, dat spelgevoel, dat einde! – en u wil nog een tijdje in de roes blijven hangen.

Net als in het computerspel kunt u lekker aan de luchtrails gaan hangen. Niet zonder risico dit, maar u weet nu al dat u het niet zult kunnen laten.

Uw banksaldo is erg gevoelig aan prachtig spelmateriaal en dat krijgt u hier in grote hoeveelheden voorgeschoteld.

U speelt graag spellen voor twee spelers.

Loop vrolijk zwaaiend de stand van Plaid Hat Games voorbij want:

Intrigerend maar langdurend. Als u die twee tegen elkaar afweegt geeft de langdurigheid de doorslag. Hier begint u niet aan.

Als u met z’n vieren speelt moet dat in twee teams. U bent niet zo’n teamspeler, u blijft graag uw eigen baas.

Het spelbord is nogal druk en kleurrijk. U bent eerder van het sobere type en u houdt graag overzicht tijdens het spelen.

U hebt het niet zo voor spellen die als overwinningsvoorwaarde het behalen van een bepaald aantal overwinningspunten vooropstellen. U houdt van verrassende eindtellingen en die gaat u hier niet vinden.

Dominique