Spiel 2013: een vooruitblik (deel 7)

Midnight Men (Filisofia Édition / Z-Man Games)

In Midnight Men, het zoveelste superhelden bordspel, voert u samen met maximum 4 andere superhelden strijd tegen een al even zoveelste supercrimineel in een niet nader genoemde – bijzaak wellicht – stad.

U beschikt over een gepersonaliseerde kaartendeck die u vooral gebruikt om de aanvalsgolven van uw gemeenschappelijk tegenstander te neutraliseren die hij elke beurt opnieuw op u loslaat. Tijdens het spelen kunt u uw superkrachten nog eens opwaarderen waardoor u uiteindelijk een aura van onoverwinnelijkheid krijgt.

Midnight Men is een coöperatief bordspel. U moet samenwerken als u dit spel wil winnen, aura van onoverwinnelijkheid of niet. Einzelgängers worden onmiddellijk afgestraft.

Reserveer alvast uw plaatsje in de wachtrij want:

Superhelden: u hebt er een zwak voor. Uw guilty pleasure bestaat er dan ook in premières van superhelden blockbusters af te schuimen in aangepaste kledij. Dat u dat helemaal alleen moet doen is helemaal geen punt.

U hebt dringend behoefte aan nog eens een echt goed superhelden spel. Uw recente aankopen Batman: Gotham City Strategy Game en Legendary: A Marvel Deck Building Game vielen toch wel heel erg door de mand.

U volgt de ontwikkeling van dit spel al een kleine drie jaar. Op drie jaar tijd moet men toch met iets interessants op de proppen komen.

U houdt van het opbouwen van uw eigen kaartensetje.

Loop vrolijk zwaaiend de standjes van Filosofia Édition en Z-Man Games vrolijk zwaaiend voorbij want:

U hebt toch wel heel weinig informatie om nu al tot een aankoop te beslissen. Over welke stad gaat het? Over welke superhelden beschikt u? Welke slechteriken moet u bekampen? Dat zijn, voor u toch, heel pertinente vragen.

Wat u wél weet doet u vermoeden dat dit wel heel erg lijkt op Police Precinct en Sentinels of the Multiverse, twee coöperatieve spellen die u recent aan uw verzameling hebt toegevoegd. Om het speelplezier van die twee te evenaren, laat staan te overstijgen, gaat Midnight Men met een uppercut van jewelste uit de hoek moeten komen, superkrachten of niet. U weet nu al dat dit niet het geval zal zijn.

Dominique