Spiel 2013: een vooruitblik (deel 1)

Glass Road (White Goblin Games)

In Glass Road wordt van u verwacht dat u zich inleeft in de dagelijkse besognes van een middeleeuwse glasmaker in Beieren. U produceert onder andere steen en glas die dan weer aanwendt om mee te bouwen aan de stad, wat dan weer uw inkomsten vergroot. U hebt specialisten in dienst die u voor allerhande klusjes kunt inzetten, houthakken bijvoorbeeld. Als u deze lieden slim uitspeelt kunt u uw tegenstanders een stapje voor blijven.

Reserveer alvast uw plaatsje in de wachtrij want:

Glass Road is kaartgestuurd en hoe goed u stuurt hangt mede af van het stuur(on)vermogen van uw tegenspelers. Goed sturen betekent dat u specialisten inzet die uw tegenspelers – zij beschikken over identiek hetzelfde personeelsbestand – links laten liggen. U mag dan immers de volle twee vaardigheden van de specialist in kwestie benutten. U bent daar goed in, in het inschatten van uw tegenspelers.

U speelt graag Carcassonne.

U houdt van een kartonnen groeiproces op uw keukentafel.

U houdt van zorgvuldig plannen.

U fungeert graag als zandkorrel in de tandwielen van uw tegenstanders. 

U kunt zich spelmatig niet veel langer dan een uur concentreren.

U speelt regelmatig met z’n tweeën.

Uwe Rosenberg is zo’n beetje de Opel Ascona van de bordspelenwereld. Degelijk maar ook niet meer dan dat. Dat is voor u meer dan voldoende. U neemt immers niet graag risico’s, u weet graag vooraf wat u kunt verwachten en u gruwt van verrassingsfeestjes.

U streeft naar tevredenheid en niet naar geluk.

Loop vrolijk zwaaiend de stand van White Goblin Games voorbij want:

Diepe zucht. Weer grondstoffen verzamelen om die later weer om te zetten in gebouwen en overwinningspunten. U hebt het allemaal al gezien en vooral meer dan één keer. U bent oververzadigd.

De Opel Ascona wordt soms ook gebruikt om het woord saaiheid te duiden en dat is nu net het eerste woord dat u te binnen schiet als u dit spel wat nader onderzoekt, zowel naar inhoud als verschijningsvorm, en u bent niet bepaald onder de indruk. U wil een Ferrari Testarossa in uw spellengarage en dat wordt hier absoluut niet aangeleverd.

Tijdens het lezen van de titel van dit spel hebt u even gehoopt dat u echt mocht glasblazen. U kreeg zelfs een beetje heimwee naar de sessies blaasvoetbal met uw overbuurjongen. Het zal jammer genoeg bij heimwee blijven.

De persmap gewaagt van ‘een atypische Rosenberg’ wat dan staat voor flexibel spelen, iets meer geluk dan u van hem gewend bent en de noodzaak om die twee dan weer optimaal op elkaar af te stemmen. Daar moet u eens goed om lachen, uw spellenkast puilt al uit van dit soort spellen.

Dominique

 

3 gedachtes over “Spiel 2013: een vooruitblik (deel 1)

  1. Bedankt voor de tip, maar dit spel ga ik aan mij laten voorbijgaan. Aan je stukje te lezen ben je zelf blijkbaar ook niet zo enthousiast over dit spel. Ik kijk al uit naar morgen!

    Like

  2. Op Spiel zal Die Glasstraße uitgegeven worden door Feuerland Spiele.
    White Goblin zal het spel in het Nederlands uitgeven als De Glasstraat.

    Like

Reacties zijn gesloten.