De ‘De Tafel Plakt!’ Awards 2012: deel 31

Overdaad van het jaar

Spellbound ( Fragor Games)

Er zijn grenzen.

Ook aan wat in een spellendoos hoort.

Hebben de Lamont Brothers al een zekere reputatie hoog te houden in de categorie ‘het oog wil ook wat’, met Spellbound zijn ze helemaal doorgeslagen. Geen problemen met de kaarten en het spelbord en de spelregels en de stoffen zak en de glasbolletjes, dat is allemaal dik in orde. Maar de spelfiguren, de pionnen dus, horen toch eerder in een vitrinekast thuis dan op een keukentafel.

Heel breekbaar ook, wat resulteert in een obligatoire minutieuze manipulatie bij opzet, spelverloop en afruim. Twee witte, fluwelen handschoentjes in de doos waren geen overbodige luxe geweest.

En hoe zit dat nu met Spiel 2013? Ik heb vernomen dat de twee Schotten dit nog willen overtreffen. Hoe gaan ze dat dan wel doen? En met welk thema? En moet er dan een aanhangwagen mee naar Essen? Of een LF Hybride van DAF Trucks?

Dimmen, jongens!

Dominique

 

Hier eindigt de prijsuitreiking voor het gezegende spellenjaar 2012. Ik kan u nu al meedelen dat voor het jaar 2013 reeds twee awards op de perkamentrol kunnen worden bijgeschreven. En we hebben nog maar een twaalfde van het parcours afgelegd. Straffe awards zijn het, maar de sluier zal pas in januari 2014 worden opgelicht.

In afwachting daarvan gaat ‘De Tafel plakt!’ weer over tot de orde van de dag, met spelbesprekingen, glazen bol-activiteiten en mijmeringen.

Als ik even scan wat er nog op mijn keukentafel staat te wachten heb ik niet het gevoel dat ik even op adem kan komen.

En u dus ook niet.

Dominique

2 gedachtes over “De ‘De Tafel Plakt!’ Awards 2012: deel 31

  1. Ik heb weer genoten van de awards. Fijn leesvoer.
    Veel speelplezier voor de komende maanden. We zien uit naar jouw besprekingen.

    Like

  2. Bedankt Dominique,
    Het was weer een zeer aangename manier om de maand januari door te komen.

    Like

Reacties zijn gesloten.