Karton voor hout

De Kolonisten van Catan Collector’s Editie (Kosmos / 999 Games)

De Kolonisten van Catan, na San Juan mogelijk het beste spel aller tijden, kreeg onlangs een ongelooflijk knappe opsmuk. In 2010 meerbepaald, maar ik kon pas van de week mijn eerste blik erop werpen.

Een opsmuk die uw liefde voor dit spel, moest die al bekoeld zijn, weer zal doen opflakkeren.

Prachtige houten landschapstegels met uitsparingen voor de al even houten getalfiches, aangepaste en heel mooie houten speelstukken, houten zeshoekige tegels met daarop het overzicht van de bouwkosten en de trofee voor de langste handelsroute en de grootste riddermacht, grafisch herwerkte grondstoffen- en ontwikkelingskaarten, kaartenhouders, een handig en overzichtelijk regelwerk, lekker ouderwets vormgegeven houten dobbelstenen en dat allemaal in een prachtige houten en erg functionele opbergkist.

Als u het voorgaande nog eens naleest zult u vaststellen dat het materiaal hout in niet geringe mate in dit spel aanwezig is. Als u de kist opent brengt het aroma van het naar vers hout ruikend spelmateriaal u helemaal in de sfeer. U waant zich onmiddellijk in een blokhut in het nationaal park Kootenay in British Columbia.

En alsof het allemaal nog niet genoeg was werd de uitbreiding voor 5 en 6 spelers ook maar gelijk mee in de kist gestopt.

U moet dit op een vrije avond eens op tafel uitstallen en enkele vrienden niet-spelers uitnodigen. Zelfs het aperitief gaat onaangeroerd blijven.

Uiteraard hangt hier een prijskaartje aan. Onder de 70 euro gaat u dit waarschijnlijk niet vinden, tenzij u een erg grote geluksvogel bent.

Maar toch. Als u één keer per jaar van uw partner spelmatig mag inhakken op het gezinsbudget én u wil hem of haar mee aan tafel krijgen voor een spelletje hoeft u niet verder te zoeken.

Dominique

 

De Kolonisten van Catan Collector’s Editie

Kosmos / 999 Games (2010)

Klaus Teuber

2 tot 6 spelers vanaf 10 jaar

75 minuten

 

Een gedachte over “Karton voor hout

  1. Ik ben een absolute fan! Heerlijk spelen met het gezin. Ik heb het onlangs zelfs nog gespeeld in een echte blokhut in Zweden. Een aanrader qua sfeer.

    Like

Reacties zijn gesloten.