De ‘De Tafel Plakt!’ Awards 2012: deel 29

Spelregelboekje van het jaar

Hooyah: Navy Seals Card Game (U.S. Games Systems, Inc.)

Zowel qua kwaliteit (glossy), inhoud (duidelijk), formaat (mini) als functionaliteit (leest makkelijk in bed) verdient Hooyah: The Navy Seals Card Game deze award. Een mens vraagt zich af hoe men de prijs van dit kleinood zo laag kon houden.

Ik hou van compacte, maar toch geen minuscule regelboekjes. Hooyah: Navy Seals Card Game raakte mijn soft spot precies in het midden. Dit regelwerkje leest erg vlot, is duidelijk en volledig en is, zoals hoger al werd aangegeven, van een onberispelijke kwaliteit.

Runner-up: Kemet (Matagot)

Heerlijk om te lezen, zowel de spelregels als het overzichtsboekje met de krachttegels en de goddelijke interventiekaarten. Viertalig, waaronder het Nederlands. Toch puntenaftrek voor een regeltje dat de Nederlandse vertaling niet heeft overleefd maar die wel terug te vinden is in de Franse, Engelse en Duitse omzetting (wat doet u met uw eenheid als u de goddelijke interventiekaart ‘ontkom’ uitspeelt: u verplaatst ze naar een aangrenzend vrij gebied). Anders had er misschien wel een eerste plaats ingezeten.

Het blijft een gulden raad: eerst, als u daarvoor gewapend bent, de originele spelregels lezen.

Maar het leuke van deze spelregels is toch de omvang ervan. Acht bladzijden voor een spel met zoveel mogelijkheden en diepgang, het is een erg aangename vaststelling.

Meer van dat.

Tot morgen!

Dominique