De ‘De Tafel Plakt!’ Awards 2012: deel 14

Onderhandelaar van het jaar

City of Horror (Asmodee / Repos Production)

Als u graag spelmatig overlegt – niet coöperatief maar alleen in uw eigen voordeel – en een spelersconflict links en rechts niet uit de weg gaat moet u zichzelf voor de kop slaan als u in 2012 niet bent afgestapt in City of Horror. Meer zelfs: als vriendschap voor u geen enkele betekenis heeft, een trouwgelofte u totaal niets zegt en u de rest van uw leven zonder problemen in absolute eenzaamheid kunt doorbrengen is dit echt een spel voor u.

Knarsetandend moest menig zombieliefhebber de laatste jaren vaststellen hoe financieel onbereikbaar de papa van deze nieuwgeborene, Mall of Horror, was geworden.

Maar in 2012 mochten ze eindelijk de middelvinger opsteken ten aanzien van de speculanten die van de zeer beperkte beschikbaarheid van dit kleinood gebruik maakten om interessante zaakjes te doen.

Als u hier in de rechterkolom tussen de spelbesprekingen van 2012 gaat kijken kunt u uitgebreid mijn bevindingen over dit spel nalezen. Samenvattend: een keihard onderhandelingsspel waarin niets minder dan uw leven en dat van de mensen die u zijn toevertrouwd op het spel staat, met prachtig en veel materiaal, een moduleerbare set-up, interessante karakters, een geslaagde thematische omzetting en tonnen interactie. En ten opzichte van grofkorrelige papa aanzienlijk gefinetuned.

Als u het graag nog ruwer speelt, iets wat ik me nauwelijks kan voorstellen, raad ik u aan City of Horror te spelen met de regels van The Mall. Met een beetje creativiteit speelt u dat wel klaar. Hou er dan wel rekening mee dat u écht eindigt als ‘The Last Man Standing.’ Letterlijk. U houdt geen medemens meer over.

Maar de enkele rit daar naartoe is meer dan de moeite.

Tot morgen!

Dominique