De ‘De Tafel Plakt!’ Awards 2012: deel 8

Tweepersoonsspel van het jaar

Met z’n tweeën, voorzien van een rieten mandje en een tafeldoekje, al huppelend paddenstoelen zoeken in bos, stad en op de hei, deze vervolgens verkopen of bakken en daarvoor punten scoren. Geef toe dat u daar niet bepaald een adrenalinestoot van krijgt.

Toch is Morels (Two Lanterns Games) in mijn ogen het beste tweepersoonsspel dat in 2012 is verschenen.

Met veel spelliefde gemaakt (die kaarten, die pannetjes, die wandelstokjes!), dat zie en voel je gewoon, en dit heeft er op zijn eentje voor gezorgd dat Jaipur ten huize van ondergetekende in de spellenkast ligt te verstoffen. En eindelijk nog eens een spelregelboekje in een wat groter lettertype. Een verademing.

U moet wel 8238 km in westelijke richting om hieraan te geraken. Zoals de zaken er nu voorstaan kunt u alleen rechtstreeks bij de makers terecht.

Tot morgen!

Dominique