Spiel 2012: een vooruitblik (deel 24)

Il Vecchio (Hall Games)

Il Vecchio is een bordspel voor 2 tot 4 spelers waarin u naar het Italië van de vijftiende eeuw afzakt om aldaar, als lid van een vooraanstaande familie en residerend in de buurt van Florence roem, glorie, macht en geld te verzamelen, niet noodzakelijk in die volgorde. U doet dat door uw familieleden door Toscane te laten reizen en hen onderweg extra personeel, geld en politieke goodwill van de burgerij te laten inzamelen. Daarmee kunt u dan weer de macht overnemen in aangrenzende provincies en regio’s om uiteindelijk te solliciteren naar een hoge functie in Florence. Waarmee we naadloos zijn aanbeland bij het doel van het spel: zoveel mogelijk macht verzamelen.

Reserveer alvast uw plaatsje in de wachtrij want:

Il Vecchio laat u toe tegelijkertijd een meerderhedenspel, een worker placer, een verzamelspel, een loopspel, een opbouwspel, een geheime opdracht spel en een optimaliseringspel te spelen. En dat allemaal in één uurtje.

U kunt tijdens uw beurt slechts één actie doen. Snelle beurtwisselingen gegarandeerd dus en daar houdt u zo van.

U plant graag vooruit en slaat graag toe op het juiste, en enige juiste, moment.

U houdt van privileges die het hele spel van kracht blijven.

U oefent graag invloed uit op het speleinde.

U jongleert graag met geheime opdrachten.

U bent er na al die jaren huwelijk nog steeds niet in geslaagd thuis enige macht naar u toe te trekken. Dit bordspel geeft u tenminste de illusie dat hét toch in u zit.

Loop vrolijk zwaaiend de stand van Hall Games voorbij want:

U hebt uw jaarlijkse Rüdiger Dorn al gekocht, Vegas, en daar bent u helemaal weg van. Il Vecchio gaat dàt speelplezier niet kunnen evenaren. U weet bijvoorbeeld nu al dat u tijdens dit spel veel minder zult lachen.

U droomt graag weg tijdens een spel. Hier krijgt u daarvoor geen enkele ruimte want voor uw “droom” kunt zeggen bent u alweer aan de beurt.

U twijfelt een beetje aan de herspeelbaarheid. Echt veel afwisseling vindt u hier op het eerste gezicht niet en afwisseling staat verschrikkelijk hoog op uw aankoopvoorwaardenlijstje.

Dominique