Spiel 2012: een vooruitblik (deel 23)

Smash Up (Alederac Entertainment Group)

Smash Up is een kaartspel voor 2 tot 4 spelers waarin u, naargelang de deckjes die u bij aanvang kiest, eigenaardige combivormen aanneemt. Een Piraat-Robot bijvoorbeeld, of een Ninja-Kabouter, of een Zombie (heerlijk deckje dit) – Dinosuarus. Daarmee gaat u uw tegenspelers te lijf op verschillende, weer deckgerelateerde, locaties. Haalt u een locatie binnen krijgt u meestal punten, net als de tweede en de derde sterkste speler die zich daar eventueel bevinden. Wie als eerste 15 punten binnenhaalt wint het spel.

De vaardigheden van de wezens, gecombineerd met de speciale eigenschappen van de locaties en de leuke actiekaarten gaan het een en ander op uw tafelblad teweegbrengen. U gaat tijdens uw eerste sessie niet weten wat u overkomt.

Reserveer alvast uw plaatsje in de wachtrij want:

U hebt het al gespeeld, onmiddellijk opnieuw gespeeld, vervolgens nog eens en u hebt na afloop geen moment getwijfeld.

Smash up staat garant voor gewoon leuk, hersenloos speelplezier.

U houdt van gekke, maar thematisch toch mooi omgezette kaartspellen.

U speelt graag King of Tokyo, maar wil het ook eens proberen zonder dobbelstenen.

Ondanks de acht verschillende decks en hun mogelijke combinaties is Smash Up verrassend uitgebalanceerd.

U houdt van uitbreidingen die gemakkelijk in een basisspel te integreren zijn. Smash Up gaat u hier ruimschoots bedienen. Meer zelfs, in de inlay van het basisspel zijn al 9 lege slots voorzien. Dat belooft!

U bent een liefhebber van korte spellen boordevol actie.

U bent altijd op zoek naar goede spellen voor drie spelers.

U koopt graag spellen met een grote herspeelbaarheid.

U dankt de hemel op uw blote knieën voor de duidelijk leesbare, vetgedrukte teksten op de kaarten waardoor uw ogen tijdens het spelen eindelijk eens wat rust krijgen. Een ware verademing in vergelijking met die lilliputletters van – ik schrijf maar iets – Fantasy Flight Games!

Loop vrolijk zwaaiend de stand van Alderac Entertainment Group voorbij want:

U houdt niet van chaos en onvoorziene gebeurtenissen.

U speelt meestal met z’n tweeën.

U leest niet graag tekst op kaarten.

Deze maaltijd is u niet copieus genoeg. U houdt niet van tussendoortjes.

U bent bang dat u het zo leuk gaat vinden dat u er later alle uitbreidingen bij wil en dat kunt u er met de huidige crisis echt niet bij hebben.

Dominique