Spiel 2012: een vooruitblik (deel 20)

Hanabi (Abacusspiele)

Hanabi is een kaartspel voor 2 tot 5 spelers waarin u allemaal samen een spectaculaire vuurwerkshow de lucht in probeert te jagen. U zit wel met een probleem: het team heeft alle materiaal in handen (letterlijk) maar de dienst logistiek heeft nagelaten batterijen in de zaklampen te doen waardoor u op de tast moet werken. Het komt erop neer dat u uit de instructies die uw teamleden u door uw walkietalkie toeschreeuwen  moet opmaken welke pijlen in welke volgorde de lucht in moeten. Ondertussen wordt het publiek onrustig.

Reserveer alvast uw plaatsje in de wachtrij want:

Dit is ongetwijfeld het meest pure en minimalistische coöperatieve spel ooit gemaakt en dat spreekt u enorm aan.

U bent zelf nogal bedeesd en voert tijdens coöperatieve spellen meestal gewoon uit wat de medespeler met de grootste bek en het grootste ego u beveelt. Niet hier, want als u aan de beurt bent moet iedereen naar ú luisteren. U hebt al voorpret.

Spelen met kaarten waarvan alleen uw medespelers de waarde en kleur kennen lijkt u een enorme en interessante uitdaging.

U speelt graag tegen de tijd.

U houdt van de combinatie goedkoop en kwaliteit.

U houdt van schandalig korte spelregels.

U neemt graag spellen mee op reis.

U geeft les en wil uw leerlingen leren wat samenwerken is.

U houdt van een hoge moeilijkheidsgraad.

U krijgt in deze editie de meerkleurenkaart-uitbreiding zomaar meegeleverd.

Loop vrolijk zwaaiend de stand van Abacusspiele voorbij want:

U hebt zeer grote twijfels over de haalbaarheid van coöperatieve diepgang en een stapeltje van 50 kaarten die in een bepaalde volgorde op tafel moeten.

U stelt zich vragen over de herspeelbaarheid.

Dominique