Spiel 2012: een vooruitblik (deel 21)

1969 (Cranio Creations)

Vóór 1969 een mannetje op de maan laten huppelen, dat is de uitdaging waarvoor u hier staat. In dit bordspel voor 2 tot 5 spelers staat u aan het hoofd van een ruimteprogramma dat uw natie heeft opgestart om andere naties heel erg de loef af te steken. Daartoe koopt u het nodige materiaal, huurt u wetenschappers en – jawel – spionnen in en schiet af en toe iets op hoop van zegen de ruimte in. Wie het best zijn missies tot een goed einde brengt en met een beetje geluk even de maan om gaat wint dit spel.

Reserveer alvast uw plaatsje in de wachtrij want:

Spellen over maanlandingen zijn op één hand te tellen. Meer nog, het thema ontbreekt helemaal in uw collectie. U hebt dus geen keuze.

U houdt van een eenvoudig en overzichtelijk regelwerk.

U verprutst graag wat uw tegenspelers met veel moeite hebben opgebouwd.

U houdt van racen.

U speelt graag monopoly.

Loop vrolijk zwaaiend de stand van Cranio Creations voorbij want:

Bankbiljetten zijn spelonderdelen waar u met een wijde boog omheen loopt.

Personeelsleden die zich manifesteren als gekleurde houten blokjes? Neen, dank u.

Kopen en investeren in projectjes en vooral goed dobbelen, daar gaat het hier om. En veel meer is u niet opgevallen tijdens het bestuderen van de spelregels. U vindt het geheel nogal mager.

Uw tegenspelers lijken hier wel heel veel invloed te hebben op uw escapades. Een beetje conflict gaat u niet uit de weg maar hier kan men u echt bij uw pietje vastgrijpen. Om vervolgens niet meer los te laten. Daar kijkt u niet naar uit.

U houdt niet van spellen waarin men tegen u samenspant.

U hebt het gevoel dat geluk wel een heel determinerende rol speelt in dit spel. Moest aan het echte werk dezelfde geut worden toegevoegd als aan dit spel, er kwam geen enkele raket tot aan de ozonlaag.

Dominique