Spiel 2012: een vooruitblik (deel 19)

Call to Glory (White Goblin Games)

Call to Glory is een kaartspel voor 2 tot 4 spelers waarin u een schare Japanse personages om u heen verzamelt die, als het u een beetje mee zit en uw tegenspelers niet goed uit hun doppen kijken, u op het einde van een ronde punten opleveren. En als het helemaal uw dagje is gaat u zelfs met de eindoverwinning aan de haal.

Reserveer alvast uw plaatsje in de wachtrij want:

Call to Glory is de nieuwste verschijningsvorm van Drive, die op zijn beurt weer de jongere broer was van het heerlijke tweepersoonsspel Crazy Chicken. U hebt Crazy Chicken – heel terecht trouwens – stuk gespeeld met uw levenspartner en u bent toe aan een nieuw exemplaar.

Net zoals Drive kunt u hier ook met z’n drieën of vieren aan de slag. Dat opent weer nieuwe perspectieven! Zo kunt u nog meer mensen kennis laten maken met dit verrassend leuke spel.

Call to Glory doet er nog een schepje bovenop want u krijgt hier de gelegenheid twee varianten in het spel te integreren: de Kracht van de Ninja en de Keizerlijke Opdrachten. Ninja’s laten u toe vijandelijke overnames iets makkelijker uit te voeren, Keizerlijke Opdrachten geven u bonuspunten als u een bepaald karakter zich op het einde van een ronde nog steeds in uw huisje bevindt.

Bloed- en bloedmooie kaarten krijgt u hier in het handje.

U geniet graag van een spelletje.

U lacht graag aan de speeltafel.

U speelt graag kaarten weg van uw tegenspelers.

U triggert graag zelf het einde van een speelronde.

U houdt van omslagmomenten, die goed te plannen momenten waarop u uw zorgvuldig opgebouwde hand moet gaan omzetten in punten.

U strooit uw tegenstanders graag zand in de ogen.

U hebt lef.

U zet uw tegenspelers graag onder druk.

U hebt iets tegen handkaartlimieten.

U houdt van blikken dozen in uw spellenkast, ook al stapelt dat niet zo lekker.

Loop vrolijk zwaaiend de stand van White Goblin Games voorbij want:

Aks u zichzelf serieus neemt als bord- en kaartspeler hebt u dit al in uw kast liggen. U hebt Call to Glory, ook al had u Crazy Chicken al, zeer terecht aan uw verzameling toegevoegd en dit omwille van de 2 tot 4 spelers optie en de interessante varianten. En omdat het, tot uw grote vreugde, ook moest van uw partner.

U bent zeer themagevoelig en de link spel-thema is hier wel heel erg ver te zoeken. Vandaar dat de kippen uit de eerste editie zonder enige moeite transformeerden in oldtimers in de tweede en nu weer in Japanse fauna in de derde.

U neemt zichzelf veel te serieus en in uw saaie leven is geen plaats voor dit soort heerlijke lichtheid.

Dominique