Spiel 2012: een vooruitblik (deel 6)

City of Horror (Asmodee / Repos Production)

City of Horror is een bordspel voor 3 tot 6 spelers die zich jammer genoeg in een stadje ophouden dat overspoeld wordt – u mag dat quasi letterlijk nemen – door zombies. U draagt de verantwoordelijkheid over een klein subgroepje – the usual victims van het genre – binnen de stadspopulatie en die probeert u levend de stad uit te krijgen. Hoe meer hoe liever want alleen zij leveren u punten op. Om dat voor elkaar te krijgen zult u zwaar in overleg moeten gaan met uw tegenspelers en dat voor praktisch elke belangrijke beslissing die in het spel moet worden genomen. Het is dan ook de vraag voor wie u het meest bevreesd moet zijn, de zombies of het stelletje ongeregeld dat u voor een leuke spelavond hebt uitgenodigd.

Reserveer alvast uw plaatsje in de wachtrij want:

City of Horror is Mall of Horror 2.0, een spel dat het hart van iedere zombiefanaat en onderhandelingsliefhebber aanzienlijk sneller doet slaan, en zeker dat van de ongelukkigen die indertijd naast het spel grepen. 2.0 betekent hier: uitgebreid, een beter afgestelde motor en meer variatie. Zoek snel even een doekje om uw kwijl op te vangen.

U haat spreadsheets – euro’s zijn aan u niet besteed – maar u bent een geniale manipulator, backstabber en bedrieger met een totaal gebrek aan gevoelens en empathie. Een psychopaat zeg maar. Dit spel is echt iets voor u.

U kunt de prijsmanipulatoren van Mall of Horror op BoardGameGeek en eBay nu eens goed in hun gezicht uitlachen.

U bekleedt een politiek mandaat.

Loop vrolijk zwaaiend de stand van Asmodee en Repos Production voorbij want:

U houdt van spreadsheets en u bent een grote liefhebber van de betere eurogames.

Als het op manipuleren en backstabben aankomt trekt u steevast aan het kortste eind.

Onderhandelen betekent praten, praten en nog eens praten. U vraagt zich af waarom er standaard geen zandloper bij in de doos zit. De 90 minuten speeltijd die op de doos staat aangegeven zal gegarandeerd worden overschreden. En laat nu net op 90 minuten uw tolerantiedrempel liggen.

U bent te goed voor deze wereld.

Dit spel op tafel leggen betekent met een aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid het einde van uw sociaal netwerk. U weet niet of de heer Nicolas Normandon zich hiervan bewust is maar het aantal (v)echtscheidingen, familiedrama”s en vechtpartijen als gevolg van een spelletje Mall of Horror zijn al lang niet meer te tellen. De leukerd doet dit kunstje met City of Horror nog eens losjes over. U hoopt voor de man in kwestie dat Nicolas Normandon een pseudoniem is.

U gaat de tientallen jaren werk die u in uw sociaal weefsel hebt gestoken niet op de helling zetten voor een “gezellige” spelletjesavond.

U hebt geen stalen zenuwen.

Dominique