Spiel 2012: een vooruitblik (deel 7)

Expedition: Congo River 1884 (White Goblin Games)

Expedition: Congo River 1884 is een bordspel voor 2 tot 4 spelers waarin u als expeditieleider, uitgestuurd door de wereldmogendheden Engeland, Frankrijk, Duitsland en vooral België vanuit Leopoldville de Congo rivier afvaart richting Kindu. Onderweg sticht u nederzettingen of palmt bestaande gewoon in. Dat gaat uiteraard niet zonder slag of stoot, maar het móet wilt u op het einde van het spel de meeste overwinningspunten hebben bijeengescharreld.

Reserveer alvast uw plaatsje in de wachtrij want:

U deed met succes mee aan de wedstrijd waarmee u uw naam op een van de 54 karakterkaarten kon laten verschijnen. U hebt alvast 30 stuks voorbesteld. Zo bent u zeker dat u nog een exemplaar achter de hand hebt moest er met de 29 andere iets ergs gebeuren.

U bent een Belgische oud koloniaal en u wil de glorietijden van destijds opnieuw beleven.

U houdt van een spel waarin directe confrontaties tot de mogelijkheden behoren.

U geniet van het managen van kaarten.

U houdt van een kort en overzichtelijk regelwerk.

U speelt regelmatig met buitenlanders en hecht veel belang aan taalonafhankelijkheid.

U bent gecharmeerd door de manier waarop de Belgische taalstrijd hier in één klap wordt opgelost: door het gooien van een dobbelsteen.

U bent een bluffer.

U houdt van spellen die er goed uit zien.

U bent geschiedenisleraar en u wil al spelend les geven.

White Goblin Games heeft u het afgelopen jaar meer dan eens aangenaam verrast, zo aangenaam zelfs dat u het waagt tot een blinde aankoop over te gaan.

Loop vrolijk zwaaiend de stand van White Goblin Games voorbij want:

U bent een Congolees staatsburger en u bent niet vergeten wat de wereldmogendheden uit de eerste alinea uw vaderland en zijn inwoners allemaal hebben aangedaan.

Directe confrontatie is niet bepaald een spelmechanisme dat u ligt.

Dit doet u een beetje aan een zwaarder broertje van Smash Up denken en dat spel wilt u op Spiel ook eens bekijken. U wacht nog even af.

Dominique