Spiel 2012: een vooruitblik (deel 3)

Trains (OKAZU Brand)

Trains is een deckbuilder voor 2 tot 4 spelers waarin u het hoogste puntenaantal nastreeft door kaarten te kopen en een spoornetwerk uit te bouwen op het bijgeleverde dubbelzijdige spelbord.

Kaarten kopen kost geld en geld wordt gegenereerd door de treinkaarten die u in uw deck brengt. Tijdens uw beurt kunt u kaarten bijkopen en eventueel extra acties doen, zoals spoorlijnen en stations uitbouwen op het spelbord want die leveren op het einde ook punten op.

Reserveer alvast uw plaatsje in de wachtrij want:

U houdt van Dominion maar u verlangt toch al een tijdje naar dat ietsje meer. U zit als het ware in de mid-Dominion-crisis, waarin steeds weer de gedachte opborrelt: “Is het dit maar?” Trains zou hiervoor wel eens het beste medicijn kunnen zijn.

In tegenstelling tot het gros van de deckbuilders moet u hier uw aandacht verdelen tussen de opbouw van uw deck en de uitbouw op het spelbord. Dat zorgt voor de nodige spanning, de noodzaak tot goed plannen en af en toe zelfs een beetje semi-coöperatief samenspel. Daar houdt u heel erg van.

U hebt al heel wat positieve geruchten opgevangen over dit spel. Meer zelfs: u hebt nog geen enkele negatieve opmerking kunnen traceren. Dat belooft!

U ben een treinliefhebber pur sang.

U bent erg gecharmeerd door het mechanisme van de zogenaamde waste-kaarten die uw deck bevuilen van zodra u op het spelbord aan de slag gaat. Het is afval dat de functionaliteit van uw deck vakkundig ondermijnt en u geraakt er ook niet zonder enige moeite weer van af.

Op Spiel krijgt er zomaar een extra dubbelzijdig bedrukt spelbord bij.

U houdt van uitgevers die waarmaken wat ze op de doos beloven. De 45 minuten speeltijd die daarop staat aangegeven klopt wonderwel.

U voelt nu al aan uw water dat dit dé hit van Spiel 2012 gaat worden. U wil dan ook graag met de doos in de gangpaden flaneren.

Loop vrolijk zwaaiend de stand van Okazu Brand voorbij want:

52 euro voor dit hebbedingetje is ook niet niks. U houdt zich lekker in.

U vermoedt dat dit spel zó goed is dat het door een grote uitgever zal worden opgepikt. U hebt geleerd dat geduld een schone deugd is en u legt uzelf alvast in een hinderlaag.

U haat het sleeven van kaarten. U krijgt er hier 500 voorgeschoteld die allemaal een jasje aan moeten. Daar bedankt u vriendelijk voor.

Dat semi-coöperatieve ligt u niet zo. U wil niet dat uw tegenspelers een aandeel kunnen claimen in uw overwinning.

Voor het betere treinspel doet u enkel en alleen beroep op Winsome Games. Die uitgever heeft u, net als uw Toyota Corolla, nog nooit in de steek gelaten.

Dominique

 

Een gedachte over “Spiel 2012: een vooruitblik (deel 3)

Reacties zijn gesloten.