Spiel 2012: een vooruitblik (deel 2)

Love Letter (Alderac Entertainment Group)

Love Letter is een kaartspelletje voor 2 tot 4 spelers waarin u in de metropolis Tempest, een vehikel waaraan AEG in de nabije toekomst nog veel spelletjes zal gaan ophangen, een eigenhandig geschreven liefdesbrief aan een een zekere prinses Annette wilt laten bezorgen. Dat is makkelijker gezegd dan gedaan, want er liggen concurrenten op de loer en die zijn minstens even verliefd als u. Blijft uw gezant op het einde van het spel als enige over, of heeft hij of zij het meeste invloed van de overgeblevenen, wint u de ronde. En als u als eerste een vooraf bepaald aantal brieven bezorgt ook het hart van uw doelwit.

Reserveer alvast uw plaatsje in de wachtrij want:

U bent een grote fan van de minimalistische bedenksels van de mysterieuze Japanner Seiji Kanai en u weet nu al dat hij u ook deze keer niet zal ontgoochelen.

U houdt van spellen die overal kunnen gespeeld worden en dat is zeker van toepassing op dit kleinood. De hele wereld wordt één grote speelruimte. Een roeiboot? Geen probleem. Een tandem? Stap maar lekker op. De achterbank van een auto? Doe gerust. Droom u er al jaren van al wandelend een spelletje spelen? Zoek niet verder. Dit spelletje bestaat immers uit slechts 16 karakterkaarten waarvan u er ten allen tijde één van op hand hebt. Tijdens uw beurt trekt u er eentje bij van de echt wel heel kleine trekstapel en speelt er vervolgens weer eentje uit, de eigenschap van het karakter in kwestie uitvoerend. In het vorige zinnetje zit quasi de volledige inhoud van het spelregelboekje vervat.

Love Letter is verslavend. Begint u aan een partijtje moet de rest van de wereld even on hold. U gaat immers niet kunnen stoppen. Meer dan 50 potjes na elkaar zijn geen uitzondering, temeer daar een sessie soms niet langer dan enkele minuten duurt. In bepaalde gevallen wordt zelfs na enkele seconden al afgeklokt. Dit spel wordt hoe dan ook het meest gespeelde spel in uw collectie.

De illustraties op de kaarten zijn prachtig en uitermate vrouwvriendelijk. U vermoedt dan ook dat u eindelijk eens spelers van de vrouwelijke kunne tot een spelletje gaat kunnen overhalen. Een uitnodiging voor een partijtje Love Letter gaan ze niet kunnen weerstaan.

U lacht graag. Tijdens het spelen van Love Letter krijgt u daar ruimschoots de gelegenheid toe.

Loop vrolijk zwaaiend de stand van AEG voorbij want:

De doos waarin dit uiterst mobiele hebbedingetje wordt aangeboden staat die mobiliteit toch een beetje in de weg. U koopt dus ook een hoop lucht en daar hebt u thuis al voldoende van in voorraad.

Voor deze 16 kaarten, enkele fiches, de spelregels en de bijgeleverde lucht betaalt u algauw 12 tot 15 euro. Dat vindt u toch een beetje veel voor een miniscuul stapeltje papier en karton.

U kunt de stand van AEG vrolijk zwaaiend voorbijlopen want het spel zal er niet in de schappen liggen. Men gaat er naar verluidt alles aan doen om u toch te kunnen bedienen maar u kent de ware betekenis van dit soort uitspraken: het wordt in het beste geval Nürnberg 2013.

De startspeler is diegene die het meest recent een date had. Voortgaande op uw populariteit bij het andere geslacht beseft u nu al dat deze eer u nooit te beurt zal vallen. U besluit dan ook wijselijk deze steeds weerkerende confrontatie met uw amoureus onvermogen te vermijden.

Dominique