Spiel 2012: een vooruitblik (deel 1)

Spellbound (Fragor Games)

Spellbound is een coöperatieve deckbuilder voor 1 tot 4 spelers waarin u in een magisch gelardeerde omgeving op zoek gaat naar fragmenten van een toverspreuk. U hebt die fragmenten namelijk dringend nodig. In de juiste volgorde gedebiteerd laten ze u immers toe de vloek die Baba Yaga de heks over u heeft uitgesproken – u gaat een conflictje nooit uit de weg – te neutraliseren.

Deze vloek manifesteerde zich in de acute fase onder andere door bewusteloosheid, verlies van uw korte- en lange termijngeheugen en luidruchtig lachen zonder aanwijsbare reden.

Tot daar aan toe.

Verdwenen deze acute ongemakken na enkele dagen als sneeuw voor de zon, de chronische component van de vloek zadelt u met een nog veel groter probleem op. Bepaalde lichaamsdelen voelen plots niet meer zo vertrouwd aan als vroeger. Neus, oren, voeten en handen zijn aanzienlijk in omvang toegenomen terwijl andere lichaamseigen componenten schrikbarend zijn gekrompen. En zo bestaat het dat uw favoriete vleselijke aanhangsel een zodanige metamorfose heeft ondergaan dat u genoodzaakt wordt gebruik te maken van een microscoop om het tijdens uw dagelijks toilet te kunnen lokaliseren. Deze miniaturisatie, in combinatie met de enorme omvang van vooral uw rechterhand, doet u beseffen dat uw favoriete hobby, als u niet snel tot actie overgaat, definitief tot het verleden behoort.

Dat nooit.

U gaat dus, ietwat waggelend maar zeer doelgericht, op weg.

Reserveer alvast uw plaatsje in de wachtrij want:

Het maakt niet uit wat Fragor Games uitbrengt: u koopt het.

Die figuurtjes!

U houdt van deckbuilden maar u houdt niet van verliezen, en al zeker niet van alléén verliezen. Het vooruitzicht van coöperatief deckbuildend te zegevieren of in het zand te bijten spreekt u dan ook meer dan gemiddeld aan.

De crisis heeft u ertoe aangezet veilig te beleggen. U hebt dus enkele kilo’s goud aangekocht. Het equivalent van goud in de spellenwereld is volgens uw bescheiden mening het label Fragor Games. Gaat u financieel helemaal ten onder hebt u nog altijd eBay of Marktplaats als uitwijkmogelijkheid, alwaar u negen van uw tien voorbestelde exemplaren met een aanzienlijke meerwaarde van de hand kunt doen.

U surft graag mee op de golven van een goed geregisseerde hype. U wil trouwens niet het risico nemen een fantastisch spel mis te lopen. Kortom: u lijdt aan het “angst een spel en het daarbij horende genotsgevoel niet te hebben syndroom” en daar bestaat jammer genoeg maar één medicijn voor: hebben.

U hebt het voor magisch geladen, mythische omgevingen waar alles ongewoonheid uitademt. U vlucht daar graag naartoe van zodra u ‘s avonds het filestof in het afvoerputje van uw douche hebt achtergelaten..

Loop vrolijk zwaaiend de stand van Fragor Games voorbij want:

Liefde op het eerste gezicht, hoe mooi ook het bekekene, biedt u geen enkele garantie. Uw onlangs gestrande huwelijk is daar het beste bewijs van.

€60 voor een spel waarvan u enkel een opgelicht sluiertipje als lokkertje toegeworpen krijgt? Hahahahahahahahaha! Met iedereen, het gele gevaar incluis, maar niet met u. Met die €60 kunt u trouwens met een beetje geluk twee of drie spellen kopen. Spellen waarvan de hele spreekwoordelijke sluier door de uitgevers al vrolijk bij het vuile wasgoed werd gegooid waardoor u de al even spreekwoordelijke kat in een zak vakkundig kunt omzeilen.

U bent toch al te laat. De hele voorraad is de virtuele deur al uit. Nog enkele exemplaren worden weerhouden voor de goed getrainde spelliefhebbers hordenlopers op donderdagochtend 18 oktober. Berouwvol neerkijkend op de uitdijende vleesmassa onder uw sternum, beseft u nu al dat u niet tot de gelukkigen zult behoren.

Dominique

 

Een gedachte over “Spiel 2012: een vooruitblik (deel 1)

  1. Ik moet erg lachen om je commentaar.
    Ik heb nu al je spiel reviews gelezen en heb bij velen toch wel erg genoten van je beredeneringen waarom je dit spel vooral wel of niet zal moeten aanschaffen.

    Like

Reacties zijn gesloten.