Uitkijkpost: Targi

Targi (Kosmos)

In dit kaartgestuurde tweepersoonsspel bent u een aanvoerder van een trotse Tuaregstam. Uw grote droom is uw stam zoveel mogelijk te laten groeien. In tegenstelling tot het kiezen van de meest logische groeiwijze, het stimuleren van intensieve voortplanting, gaat u echter voor het handelen. U probeert stamkaarten te bekomen die u tijdens het spel bepaalde voordelen opleveren en op het einde overwinningspunten. Dat hoop(je) overwinningspunten bepaalt uw overwinning of nederlaag.

Maak alvast een plaatsje vrij in uw spellenkast want:

U kunt maar niet genoeg krijgen van spelmatig handelen en na Waka Waka zal ook Targi in uw spelverzameling belanden.

U vindt het leuk uw zetten vooraf goed te plannen zodat u optimaal kunt profiteren van de situatie.

Aangezien het speelterrein door middel van kaarten wordt opgebouwd is elk spel weer anders. Dat garandeert een grote herspeelbaarheid, één van uw absolute voorwaarden voor een aankoop.

U houdt ervan als u uw tegenspeler een beetje kunt dwarszitten.

Laat deze woestijnhitte aan u voorbijgaan want:

Dit spel lijkt op het eerste gezicht wel heel erg op het voortreffelijke Samarkand van Sid Sackson waarvan u, samen met de kleine maar voortreffelijke uitbreiding, een exemplaar in uw spellenkast hebt staan. Hiermee kunt u trouwens zowel met twee, drie, vier als vijf spelers aan de slag.

Door een foutje in de eerste druk zijn er niet voldoende overwinningspuntenfiches in de doos geraakt. Dat is voor de gemiddelde creatieve bordspeler op zich niet onoplosbaar, maar u haat het als spellen niet volledig zijn.

Het hele spel ziet er nogal, euh, zandkleurig uit. Veel kleur moet u hier niet gaan zoeken. Dat vindt u jammer. U verkiest een fleuriger speeloppervlak.

Er staat nogal wat tekst op de kaarten en momenteel is alleen de Duitse versie beschikbaar. Uw Duits is, buiten het in oktober veel gebruikte “Haben sie eine tüte, bitte?” niet bepaald goed te noemen. In afwachting van een Nederlandstalige of Engelstalige versie kijkt u de kat nog wat uit de boom, al twijfelt u er nu al aan of ze er ooit uit komt.

U vreest dat u, ondanks het feit dat u dit slechts met z’n tweeën speelt, met lange wachttijden wordt geconfronteerd. Daar houdt u niet van. 

Dominique