Uitkijkpost: Waka Waka

Waka Waka (Kosmos)

In Waka Waka begeeft u zich als handelaar in Afrika van dorp tot dorp om handel te drijven in vruchten, sieraden, huiden, zout, stoffen en thee . Wat u aankoopt is echter niet altijd vooraf bekend zodat u bij momenten wordt geconfronteerd met de spreekwoordelijke kat in de zak. Gelukkig hebt u een slimme chimpansee die u kunt uitsturen om een en ander vooraf te onderzoeken.

Handel drijven is één, de opdrachten waarmee uw sjamaan u opzadelt is wat anders. Gelukkig is hij u goedgezind. Zolang zijn vuurtje brandt tenminste want dan helpt hij u. Is zijn vuurtje uit staat u er verder alleen voor.

Maak snel een plaatsje vrij in uw spellenkast want:

U hebt Jambo nog niet en aan uw spellentafel schuiven meestal minstens drie spelers aan.

U maakt graag indruk op uw spelvrienden en als u tussen twee zetten terloops vermeldt dat Waka Waka “Doe het!” betekent in het Swahili krijgt u gegarandeerd bewonderende blikken toegeworpen.

Het lijkt u wel wat, een chimpansee op prospectie te sturen.

Bloed- en bloedmooi materiaal krijgt u hier aangeboden.

U houdt van spellen die niet worden overbelast door lijvige regelboeken. Waka Waka vraagt van u slechts 4 pagina’s leeswerk. Dat is weinig en toch hebt u het gevoel diep te kunnen graven.

U ben verliefd op actiekaarten die u meerdere mogelijkheden bieden. Een klein derde van de kaartenstapel bestaat uit deze soort. De kans dat u ze trekt is dan ook groot. U gaat ervoor.

Dat vuurtje van de sjamaan dat brandend moet worden gehouden intrigeert u. U bent ook erg benieuwd naar de speciale vaardigheden van de dorpsbewoners die u kunnen bijstaan in uw economische queeste. U jongleert graag met speciale eigenschappen.

Hou u ver verwijderd van dit handeltje want:

Dit is naar verluidt Jambo voor drie en vier en u hebt Jambo al in de kast staan. Met alle uitbreidingen.

Een chimpansee op prospectie sturen? Ga weg zeg!

U hebt uw zinnen gezet op Africana (Abacus) en later op het jaar Congo (White Goblin Games). U hebt het gevoel dat daar meer vlees aan zit.

Handelen is niet echt uw ding.

Dominique