De “De Tafel Plakt!” Awards 2011: deel 31

Medespeler,

We zijn alweer aanbeland aan de laatste award van het gezegende jaar 2011. Wat vliegt zo’n maand toch. Nog 11 te gaan en ik kan alweer opnieuw beginnen. Als het leven mij goed gezind is tenminste.

En nu op naar nummer 31:

Radarontwijker van het jaar

Space Mission (Schmidt Spiele)

Space Mission stond al op de shortlist voor de verkiezing van de award “Familiespel van het jaar”, maar haalde het net niet.

En dat is een beetje jammer.

Want Space Mission is een erg aangenaam, kortdurend, ontspannend bordspel dat zeker een prijs(je) verdient.

Maar op de valreep dus toch: radarontwijker van het jaar.

Als een spel deze award krijgt is dat meestal geen goed teken. Want dat betekent dat het minder aandacht krijgt dan het verdient. Het ontsnapt immers aan onze – onder normale omstandigheden toch wel uitzonderlijke – opmerkzaamheid.

Likkebaardend en kwijlend struinen wij het internet af, steeds weer op zoek naar iets nieuws. Net een sessie van dit achter de rug en dan snel weer onverzadigbaar op zoek naar het volgende. En toch slagen we er in kleine pareltjes aan onze aandacht te laten ontsnappen.

Space Mission is er zo eentje.

Er gebeurt hier niets wereldschokkends hoor. We vliegen gewoon door het heelal in ons – het moet gezegd: mooi vormgegeven – ruimteschip, op zoek naar waardevolle ertsen, aliens, materie, orden en water. We doen aan prospectie, we scannen, we landen, we bouwen, we slaan in en we vetrekken weer. Naar analogie met onze spellenverslaving snel weer op zoek naar iets nieuws.

Al deze handelingen zijn kaartgestuurd, wat betekent dat we altijd iets in ons handje hebben. Een beurt is zo voorbij. U mag immers maar twee acties kiezen uit een aanbod van zes.

U vliegt en verzamelt en op het einde van het spel, als er een bepaald aantal “lege ruimte” fiches open op tafel liggen, telt u uw punten. Let er wel op dat u op dat moment geen “lege ruimte” fiches op hand hebt want dan levert u tien punten per fiche in.

Space Mission moet u op tafel leggen als u graag spelletjes speelt, een half uurtje tijd hebt en u eens lekker wil ontspannen. Niks mis mee en daarom is dit spel een plaatsje in uw spellenkast zeker waard.

Space Mission is trouwens ook scherp geprijsd en wordt aangeleverd met Nederlandstalige spelregels in de doos.

Dominique

Een gedachte over “De “De Tafel Plakt!” Awards 2011: deel 31

Reacties zijn gesloten.