De “De Tafel Plakt!” Awards 2011: deel 29

Fluxx van het jaar

Discworld: Ankh-Morpork (Treefrog Games)

Er wordt nogal met wierook gegooid naar dit spel en deels is dat terecht. Maar als je deze Wallace even tot zijn essentie fileert hou je alleen maar het vrolijke kaartspelletje Fluxx over. Alleen worden hier een spelbord en wat houten onderdelen toegevoegd, samen met – het moet gezegd – prachtige actiekaarten die visueel allemaal verschillend zijn.

Fluxx is op de juiste momenten en in het juiste gezelschap gewoon leuk. Hersenloos leuk. Bij Ankh-Morpork moet u al een beetje meer nadenken, maar ook hier kunt u als u niet aan de beurt bent winnen. Er zijn mensen die dat niet leuk vinden maar meestal komt deze negatieve reactie uit de mond van iemand die tijdens het spelen niet goed heeft opgelet.

Let dus heel goed op als u dit speelt en hou er rekening mee dat als u bij spelaanvang het karakter Chrysoprase of Commander Vimes in uw handje krijgt gestopt u al onmiddellijk een stapje voor hebt op uw tegenstanders. Geen stap, een stapje. Voor sommigen onder ons is dat al meer dan genoeg.

Dominique

 

Een gedachte over “De “De Tafel Plakt!” Awards 2011: deel 29

Reacties zijn gesloten.