De “De Tafel Plakt!” Awards 2011: deel 28

Reliëfdeksel waaronder ook nog eens een heel goed spel verstopt zit van het jaar

Revolver (White Goblin Games)

Is de blikken doos, en dan vooral het deksel, al zeer de moeite, het spel dat erin zit is dat nog veel meer.

1892, Het Wilde Westen.

Vooral wild omwille van ene Jack Colty, die met zijn bende het stadje Repentance Springs en omgeving onveilig maakt. Erger nog, het heerschap is erin geslaagd de plaatselijke bank succesvol te overvallen en vervolgens de benen te nemen.

Gelukkig kan de plaatselijke bevolking beroep doen op kolonel Ned McReady, die al sinds mensenheugenis jacht maakt op Mr. Colty. Hij weet ook al waar het gespuis nu naartoe trekt: de exprestrein van 3:15 in Rattlesnake station.

Eén opdracht heeft Ned: zorgen dat de hele bende, 16 stuks,  het loodje heeft gelegd voor ze de exprestrein halen. Jack ziet het anders: hij wil kost wat kost die exprestrein op en de Mexicaanse grens oversteken. Levend.

Dat zijn dan ook meteen de overwinningsvoorwaarden voor de twee protagonisten in dit spel.

Vooraleer Rattlesnake in zicht komt moeten eerst nog enkele locaties worden gepasseerd: Whiskey Canyon, Buzzard Point en Rattlesnake Creek. Leuke bezienswaardigheden voor de neutrale passant, irritante conflicthaarden voor Jack en Ned.

Er wordt daar immers wat afgeschoten.

En dat wordt hier allemaal door het spelen van kaarten gesimuleerd. Aan locaties waarbij na elke beurt van Ned een klassiek vuurgevecht begint of rechtstreeks tegen uw tegenstander waarbij onmiddellijk bendeleden (Jack beschikt over 16 bendeleden waaronder een afgrijselijk uitziende vrouw met gigantische borsten en al even gigantische schietgeweren) of armen der wet tegen de grond gaan. Het manipuleren van de tijd die nodig is om bepaalde locaties te doorlopen is ook leuk gevonden. Slaagt Ned tijdens een spelronde er niet in een bendelid te doden komt de Mexicaanse grens, hier gesymboliseerd door 14 houten blokjes op een kaart, meer en meer op een kier te staan.

En zo gaat het op en neer tot een overwinningsvoorwaarde is bereikt, uiteraard de voorwaarde die wordt gesteld voor het karakter dat u speelt.

Spannend tot op het einde, tijdsdruk, snelle beurtwisselingen waar u toch het hoofdje moet bijhouden, keuzestress en eindelijk eens grote, degelijke houten blokjes die lekker in de hand liggen. Houten blokjes die illustratief zijn voor de hoge kwaliteit van de rest van het materiaal.

Wat mij betreft is Revolver een schot in de roos.

Dominique

 

Een gedachte over “De “De Tafel Plakt!” Awards 2011: deel 28

Reacties zijn gesloten.