De “De Tafel Plakt!” Awards 2011: deel 27

Zombiespel van het jaar

Eaten by Zombies (Mayday Games)

Max Holliday doet hier iets met deckbuilding en hij doet dat werkelijk goed.

In dit kaartspel probeert u als enige te overleven in een door zombies bezette stad. Dat doet u door diezelfde zombies te verslaan of gewoon zo snel u maar kunt weg te rennen.

Maar hoe u het ook draait of keert, u wordt altijd gestraft. Een zombie die u verslaat komt immers voorgoed in uw persoonlijke kaartendek te liggen en als u erin slaagt succesvol weg te lopen moet u in uw haast enkele waardevolle voorwerpen achterlaten. Denk hier aan praktische dingen als jachtgeweren, honkbalknuppels, een goed boek en lekkere sandwiches. Voorwerpen die u later weer kunt terugkopen uit de algemene voorraad. Als u na het aanvullen van uw handkaarten tot zes alleen maar zombies in uw handje hebt mag u onmiddellijk met datzelfde handje dag zeggen.

De kans is erg groot dat u in de loop van het spel zelf in een zombie verandert, waarna u uw nog menselijke tegenspelers het leven zuur mag maken.

Voor twee tot vier spelers dit, maar eigenlijk het leukst met z’n tweeën. Het is dan allemaal een beetje beter gestroomlijnd. En smeriger.

Houdt u van het thema zombies en ziet u er niet tegenop bijna tien keer op tien dood te gaan moet u dit zeker eens proberen.

Dominique