De “De Tafel Plakt!” Awards 2011: deel 23

Uitbreiding die eigenlijk het basisspel had moeten zijn van het jaar

Summoner Wars: Master Set (Plaid Hat Games)

Blunderde de uitgever grandioos met het papieren spelbord dat in de basisversies van het – verder overigens fantastische – spel zat en vervolgens nog eens door mits betaling kwalitatief hoogstaande borden aan te bieden, maakte hij in 2011 alles goed door de Master Set te introduceren.

Zes nieuwe volkeren krijgt u hier, een doos waarin voor al het voorgaande een plaatsje is voorzien, het hoger genoemde kwalitatieve spelbord, herwerkte regels en de vine walls die een extra dimensie aan het speelplezier toevoegen.

Kortom: dit is het spel zoals het in 2009 had moeten verschijnen.

Het woord uitbreiding is misschien niet helemaal goed gekozen in de context van deze award. U kunt met wat hier geboden wordt immers onmiddellijk jaren speelplezier opbouwen zonder de vorige edities of uitbreidingen in uw bezit te hebben.

Maar toch: moest dit in 2009 als starterset zijn verschenen, het was ingeslagen als een bom. Een bom met een impact die niet te overzien zou zijn geweest.

Een heerlijk spel.

Dominique