De “De Tafel Plakt!” Awards 2011: deel 22

Clixfiguren van het jaar

De U.S.S. Enterprise en de Klingon battle cruiser van Star Trek: Expeditions (WizKids).

Zij bevinden zich boven aan het spelbord op het gevechtsspoor en als u het spel wilt winnen zult u regelmatig vanuit de Enterprise de plasmakanonnen moeten afvuren. Problematisch daarbij is dat u daarvoor bemanningsleden naar het schip moet beamen en daardoor verliest u dan weer kostbare tijd en knowhow op de planeet Nibia. En zo is het altijd weer wat in Star Trek: Expeditions. Weliswaar een leuke altijd weer wat, maar toch altijd weer wat.

Dit is trouwens mijn persoonlijke solo/coöperatieve van het jaar. En de eerste uitbreiding – met de bemanningsleden Montgomery Scott, Hikaru Sulu en Pavel Chekov – is ook al op komst. Yummy.

Dominique