De “De Tafel Plakt!” Awards 2011: deel 19

Make-over van het jaar

The Awful Green Things From Outher Space (Steve Jackson Games)

Al Capone heeft ooit gezegd: “Je komt ver met een glimlach, maar je komt nog veel verder met een glimlach en een wapen.”

Erg, heel erg van toepassing in The Awful Green Things from Outher Space. Alleen weet u als ruimteschipbewoner eigenlijk niet goed wat een wapen is in dit spel. U probeert dan ook de agressieve aliens die uw schip als militair oefenobject hebben uitgekozen met alles wat u binnen handbereik vindt te bestoken. En zo bestaat het dat gooien met een diepvriespakje soepgroenten veel meer schade kan aanrichten dan het plasmakanon waarmee u onder normale omstandigheden muren van drie meter dik omlegt.

Dit is al de achtste reïncarnatie van dit spel en het is, zij het nog lang niet perfect, veruit de beste.

Uit het voorgaande hebt u al kunnen afleiden dat dit spel gedrenkt is in humor. U moet dan ook niet verwonderd zijn als u samen met uw tegenspeler tijdens dit spel voortdurend zit te lachen.

Niet te missen als u een vrolijk mens bent en die vrolijkheid graag al spelend deelt met een medemens.

Runner up: Homesteaders (Tasty Minstrel Games)

Kreeg een fantastische visuele en materiële upgrade en is nu eindelijk het spel dat het had moeten zijn.

Een speciale vermelding gaat uit naar de overwinningspuntenfiches. Het hanteren daarvan geeft zo’n tactiel genot dat menig speler in de late uurtjes op zijn persoonlijke spellenzolder deze kleinoden steeds weer als droge zandkorrels door de vingers laat glijden.

En zo hebben we allemaal onze eigen geheimpjes.

Dominique