De “De Tafel Plakt!” Awards 2011: deel 18

Opwippertje van het jaar

Ascending Empires (Z-Man Games)

Laat er geen misverstand over bestaan: ik hou wel van een behendigheidsspelletje zo nu en dan. Maar in Ascending Empires gaan ze er toch een beetje over. Onze twee sessies werden voortdurend ontsierd door opwippende ruimteschepen omwille van het feit dat de spelborden niet naadloos op elkaar aansloten. Niets hielp. Zelfs geen agressieve bejegening – met de blote vuist, beste medespeler – van de spelborden.

Het zou allemaal niet zo erg zijn moest het “flippen” van uw ruimteschepen niet zo’n prominente plaats innemen tijdens uw spelbeurt. Ironisch toch dat de ruimteschepen die zich in dit hightech universum voortbewegen de helft van de tijd quasi onbestuurbaar blijken.

U begrijpt dat dit dan ook nooit meer de kast uitkomt, tenzij voor de verkoop.

Dominique