De “De Tafel Plakt!” Awards 2011: deel 20

Tweedrietje van het jaar

The Road to Canterbury (Gryphon Games) .

Een verrassend leuk meerderhedenspel, met een thematisch ongezien prettige insteek, waarbij u middeleeuwse pelgrims op de route Londen – Canterbury de zeven hoofdzonden laat begaan om deze vervolgens mits betaling weer te vergeven. Relieken, zoals de Roereieren van St. Benedictus, brengen dit middeleeuws gerecht lekker op smaak.

Alleen voor met z’n tweeën of drieën dit, maar qua speelplezier meer dan de moeite waard. Ook zeer de moeite omwille van het prachtige – zeg maar gerust over the top – materiaal en het originele kruisvormige speelbord.

Opvallend: een spel dat graag gespeeld wordt door vrouwen. Of het reliek “De Onderbroek van Sint Nicolaas” daar iets mee te maken heeft blijft vooralsnog onduidelijk. 

Dominique

Een gedachte over “De “De Tafel Plakt!” Awards 2011: deel 20

Reacties zijn gesloten.