De “De Tafel Plakt!” Awards 2011: deel 17

Derder keer, goede keer van het jaar

Dungeon & Dragons: The Legend of Drizzt (Wizards of the Coast)

Waren de voorgangers Castle Ravenloft en Wrath of Ashardalon nog enigszins voorzichtig getast in het (dungeon)duister, raakte The Legend of Drizzt mijn gevoelige heldensnaar helemaal.

Een heerlijk grote doos die alle aandacht in uw spellenkast naar zich toe trekt, prachtig materiaal, duidelijke spelregels, goede scenario’s en tonnen variatie zijn slechts enkele elementen die voor dit spel spreken.

Verwacht wel geen uitgebreid Dungeons & Dragons avontuur waarmee u dagen bezig bent en uw personage oplevelt tot een belachelijk niveau van onoverwinnelijkheid. Neen, dit piept u binnen een uurtje – of u wordt gepiept, het is maar hoe u het bekijkt – en u moet vol focussen op het als een weerlicht door de ondergrondse gangen rennen, vechtend het daglicht tegemoet.

Solo, coöperatief, competitief, u kiest maar. Deze keer zit het er allemaal in.

En, als u echt eindeloos wilt bezig blijven, goed combineerbaar met de eerste twee edities van de reeks.

Ik had alleen wat meer creativiteit verwacht bij de creatie van het bossmonster dat duidelijk een beetje veel is gebaseerd op Tolkiens Balrog, met zweep en al. Hoewel prachtig gesculpteerd toch een schoonheidsfoutje.

Dominique

 

Een gedachte over “De “De Tafel Plakt!” Awards 2011: deel 17

  1. Jij had i.p.v. een Balrogachtige gehoopt op een Dominatrix in een spannend pakje? Met zweep en al…..

    Like

Reacties zijn gesloten.