De “De Tafel Plakt!” Awards 2011: deel 16

Winning Moves van het jaar

Aangezien de eenmansjury van “De Tafel Plakt!” vond dat het hoog tijd was dat ondergetekende ook eens onder een bloemenregen werd bedolven – heel terecht overigens – werd deze prijs in het leven geroepen. Meer nog, het werden er zelfs twee.

Eerste winnaar: het uitspelen van de actiekaart Crew Rotation tijdens een sessie Space Station (FryxGames). Deze briljante zet leverde me in de zesde en laatste ronde de overwinning op omdat mijn gevaarlijkste opponent, T. D. uit R., daardoor plots over onvoldoende personeel beschikte om zijn plasmakanonnen te bemannen. Plasmakanonnen die op mijn eigenste ruimtestation gericht stonden. Daarbij kwam nog dat ik dit kleinood van een kaart eerst via een andere actiekaart, waarvan de naam mij nu even ontglipt, uit de aflegstapel moest halen.

Tweede winnaar: het uitspelen van de taktiekkaart Troll Vomit, tijdens een memorabele sessie Warhammer: Invasion (Fantasy Flight Games) tegen L.V.L. uit M, toch ook niet de minste. Dit beest, dat alles onderkotst waar het verschijnt, made my day in de marge van het evenement waarop een geslaagde poging werd ondernomen om het wereldrecord Kolonisten van Catan spelen binnen te halen.

De latere wereldkampioenen – nogmaals mijn oprechte felicitaties – hebben nooit geweten dat zich op enkele meters van hun speeltafel een memorabel gevecht heeft afgespeeld dat ondertussen de geschiedenisboeken is ingegaan als “Het Mirakel van Deurne.”

Want toen ik mij in een schier hopeloze situatie had gemanoeuvreerd kondigde de redding – ik moet het toegeven: na het binnensmonds mompelen van enkele schietgebedjes – zich plots aan.

De trol kwam, zag, werd misselijk en kotste vervolgens het hele slagveld onder, het door mijn tegenstander moeizaam opgebouwde leger daardoor volledig wegvagend. En ook dat van mij aangezien het vernietigende braaksel van het ondier alle kanten opvloog. Maar deze kotsactie leverde mij uiteindelijk de zoete overwinning op. De laag braaksel die het slagveld bedekte deed aan deze zoete smaak geen enkele afbreuk.

Dominique