De “De Tafel Plakt!” Awards 2011: deel 15

Dominion van het jaar

Eminent Domain (Arclight / Tasty Minstrel Games)

Bent u in voor deckbuilders en en zoekt u iets dat Dominion moeiteloos in zijn achterzak stopt? Dat bent u bij Eminent Domain aan het goede adres.

Geen irritante, eindeloze Dominionbeurten hier. Meer nog: u bent bij elke beurt van uw tegenspelers betrokken partij. U zit immers met klamme handjes te wachten op de rolkaart die zij gaan kiezen zodat u, met wat geluk en inzicht vooraf, mee kunt parasiteren op hun actie. Uiteraard probeert u dat tijdens úw beurt zoveel mogelijk te voorkomen. U bent immers goed, maar niet gek. 

U ontdekt of annexeert planeten, produceert, handelt, ontwikkelt en prospecteert en dat allemaal op een kleine drie kwartier. En het is ook heel, heel lekker speelbaar met z’n tweeën.

Er zijn spelers die vinden dat dit spel te snel gedaan is. Dat het snel over is klopt, maar te snel absoluut niet. Dat is een gegeven dat u moet incalculeren en moet integreren in uw speelstijl. Te snel kan trouwens ook betekenen dat u zich zodanig amuseert dat u een beetje verdrietig bent als het voorbij is.

Neen, zelf heb ik het liever kort maar krachtig dan lang maar slap.

Dominique

 

Een gedachte over “De “De Tafel Plakt!” Awards 2011: deel 15

 1. zou ik me hier dan wel aan moeten wagen?
  ik heb de hele dominion hype aan me voorbij laten gaan.
  en heb wel eminent domain een poosje op mijn radar gehad.
  Maar juist omdat het ook dominionachtig was, heb ik gepast.
  JeVo

  Like

Reacties zijn gesloten.