De “De Tafel Plakt!” Awards 2011: deel 7

Egotripper van het jaar

K.M. uit R., brandweerman.

Slaagde erin een quasi zekere perfecte eindscore van Flash Point: Fire Rescue (gemiddeld niveau) deskundig om zeep te helpen. Hij deed dat – het moet ook gezegd, na fantastisch bluswerk vanuit de brandweerwagen – toen hij de tijd rijp vond ook eens het brandend pand binnen te dringen om het laatste slachtoffer eigenhandig te gaan ontzetten. Dat laatste slachtoffer, beste medespeler, was een kat.

Het feit dat op dat moment het gros van de plaatselijke en landelijke pers aan de overzijde van de straat had postgevat was mogelijk aan deze actie niet vreemd.

Aangezien de dichtstbijzijnde deur door een vuurzee van hier tot ginder was geblokkeerd bestond betrokkene erin met zijn bijl een gat in de muur te hakken waardoor twee van de vier resterende zwarte blokjes op het spelbord kwamen te liggen. Betrokkene uitte tijdens deze actie de volgende legendarische woorden: “Chop chop!”

Enige toelichting: zwarte blokjes, beste medespeler, moeten in Flash Point: Fire Rescue intensief in het oog worden gehouden. Komen ze allemaal op het bord te liggen stort het brandende pand immers met veel geraas in. Het managen van die ondingen vraagt uiterste concentratie en voorturend overleg. Egotrippend met bijlen inhakken op muren is, zeker in de eindfase van het spel, absolutely not done.

U voelt de bui al hangen.

Een beurt later werd er een ontploffing gedobbeld en kwamen de twee laatste zwarte blokjes op het bord te liggen. Gevolg: game over en vier doden, waaronder de kat. Ik bevond mij op dat moment gelukkig, samen met een aantrekkelijk vrouwelijk corpslid, in de ziekenwagen.

Weg perfecte eindscore.

Hoe de man in kwestie dit debacle ooit nog kan goedmaken is op dit moment het onderwerp van zwaar debat binnen mijn reguliere spelvriendengroep. Dat debat wordt gevoerd mits intensief telefoonverkeer, facebookoverleg, mails, twitter, deurwaardersexploten, telegrams, post-its, sms-berichten en reguliere en aangetekende briefwisseling.

Maar dat hij in 2012 aan de bak moet, dat staat vast.

Chop Chop!

Dominique

 

3 gedachtes over “De “De Tafel Plakt!” Awards 2011: deel 7

 1. Ik vind dat die persoon een held is. Zomaar opkomen voor de zwakken der aarde. Die verdient een medaille voor moed en opoffering!

  Like

 2. er is een reden waarom ik de huisdieren er altijd uithaal. je moet toch twee van de twaalf slachtoffers in de doos gooien, voor je aan het spel begint.
  Bij mij standaard de hond en de kat.
  Chop, chop, naar de frisse lucht.
  niks mis met ene partijtje muur hakken,
  maar of het nou verstandig is met noch maar 4 blokjes?
  aan de andere kant; die muur van vuur tussen hem en de uitgang had zowieso vrij snel de resterende blokjes op gebruikt. Tijd om eerst te blussen en dan pas met het slachtoffer eruit te lopen, lijkt er ook niet te zijn geweest.
  Blijft het punt of hij niet gewoon met zijn bluskanon had moeten blijven blussen.

  Like

Reacties zijn gesloten.