De “De Tafel Plakt!” Awards 2011: deel 3

Het fantastisch spel waarvoor u geen medespelers gaat vinden van het jaar

Mage Knight Board Game (WizKids)

Laat er geen twijfel over bestaan, beste medespeler: Mage Knight Board Game is een fantastisch (duur) spel, met prachtig materiaal, innovatieve spelmechanismen en een herspeelbaarheidsfactor van heb ik je daar.

Maar het gaat uw speeltafel amper halen.

Daar zijn enkele goede redenen voor. Ten eerste is er de complexiteit, met de daaraan verbonden wetmatigheid dat u het spel gegarandeerd verkeerd gaat spelen. Ten tweede is er de standaard lange speelduur en ten derde wordt die lange speelduur nog eens extra opgetrokken door het feit dat uw medespelers, zeker naar het speleinde toe, zeeën van tijd gaan nodig hebben om hun beurt te optimaliseren. En ik bedoel écht zeeën van tijd: een standaardsessie met z’n vieren op een open map gaat u – en dan rond ik nog af naar beneden – minstens een zestal uurtjes kosten, spelregeluitleg niet inbegrepen.

Kortom, zij die met u willen aanschuiven moeten er dan ook echt voor willen gaan. En of ze na die eerste sessie nog steeds willen gaan is zeer de vraag.

Gelukkig is Mage Knight Board Game ook solo speelbaar en ik vermoed dan ook dat deze variant het meest de speeltafel gaat halen.

Dominique