De “De Tafel Plakt!” Awards 2011: deel 2

Meest verantwoorde geldklopperij van het jaar

Lord of the Rings: The Card Game (Fantasy Flight Games)

Verschrikkelijk vind ik het, al die uitbreidingen. Wanneer, beste medespeler, voegen ze iets wezenlijks toe aan een spel?

Er zijn gelukkig uitzonderingen, zoals uit een van de volgende awards zal blijken, maar door de band is het toch een beetje huilen met de pet op.

Bij Lord of The Rings: The Card Game ligt het iets anders. U moet immers queste na queste vervullen, niet bepaald uitstapjes naar het park, en die krijgt u samen met steeds meer nieuwe helden, helpers, hulpmiddelen, wapens en magie toegeleverd. Die toelevering gebeurt a ratio van één keer per maand.

U moet prospectie doen voor u aan een opdracht begint en op basis daarvan de meest aangewezen deck samenstellen. En, geloof het of niet, af en toe een liedje zingen.

Normaal gezien doe ik het niet graag, decks samenstellen voor het eigenlijke spel begint, maar hier ga ik er echt wel voor zitten. Wat betekent dat The Lord of The Rings: The Card Game ook de award ‘Voorspel van het Jaar’ in de wacht sleept.

Aan de einder zijn reeds de contouren van de deluxe Khazad-Dûm Expansion zichtbaar. Regelmatige passanten in Midden-Aarde weten wat dat betekent.

Dominique

 

4 gedachtes over “De “De Tafel Plakt!” Awards 2011: deel 2

  1. ok, ik bedoelde eerder: is het basisspel op zich de moeite waard. Stel dat je onmogelijk expansies zou kunnen kopen, dat ze allemaal out of print zouden zijn: zou het basisspel alleen een volwaardige ervaring bieden?

    Like

  2. Absoluut, alleen moet je er wel rekening mee houden dat je, als je het solo speelt, het veel moeilijker zult hebben om bepaalde scenario’s te winnen.
    Maar met de basisdoos op zich krijg je al heel wat speelplezier voorgeschoteld. De vraag is alleen of je je daarna zult kunnen inhouden om van de uitbreidingen af te blijven.
    Een tussenoplossing kan zijn je te richten op de iets grotere deluxe uitbreidingen, zoals de Khazad-Dûm expansie, die op dit moment aan de speciaalzaken wordt toegeleverd.

    Like

Reacties zijn gesloten.