De “De Tafel Plakt!” Awards 2010: deel 31

Radarontwijker van het jaar

Cornucopia (Gryphon Games)

Dit is wat mij betreft met voorsprong de beste worp in de Gryphonlijn.

Helemaal weg was ik ervan toen ik het voor de eerste keer speelde. En ik ben weg gebleven. Een heerlijk kaartspelletje dit, voorzien van een goeie geut “nog één kaart en dan stop ik” – daarbij erg enthousiast aangemoedigd door uw medespelers die enkel en alleen op uw falen uit zijn – en voorzien van eenvoudige regels.

Een grote hit op familiefeestjes en aanverwante activiteiten, wat mij naadloos brengt tot een van de belangrijkste argumenten voor aanschaf: dit is er zo eentje die bij niet-spelers wel eens begrip zou kunnen opwekken voor uw eigenaardige hobby. Lees: hiermee kunt u hen mogelijk in ons geeky universum binnenlokken.

Gek genoeg is dit kleinood zo goed als volledig onder de radar doorgevlogen waardoor het niet de aandacht kreeg die het verdiende.

Daarom deze award.

Ik kan namelijk niet tegen onrechtvaardigheid.

Want waarom bijvoorbeeld, met alle respect, Hansa Teutonica wel en Cornucopia niet?

Wel, omdat we in een klotespellenwereld leven, beste medespeler.

Genoeg getreurd. Waarom ik dit zo goed vind kunt u allemaal nog eens nalezen in mijn bespreking van 11 april 2010.

Dominique