De “De Tafel Plakt!” Awards 2010: deel 30

Pretpark van het jaar

Adlungland (Adlung Spiele)

Adlung is traditioneel de uitgever waarmee ik elke Spiel officieel afsluit. Bij het naar buiten gaan neem ik zonder dralen nog even hun nieuwste kaartspelletje mee. Als er iets te halen valt tenminste.

Antigua heb ik gelukkig laten liggen in 2010, Adlungland heb ik gelukkig meegenomen. Ik hoop dat u hetzelfde gedaan hebt.

Adlungland is een erg leuke pretpark-opbouwvariant, volgepropt met referenties naar andere spellen van deze sympathieke uitgever.

En het minuscule doosje zit vol leuke dingen.

Tweezijdig bedrukte kaarten bijvoorbeeld, die uw tegenspelers informatie geven over wat er zich in uw bevallige handje afspeelt, een logisch, interessant en spannend spelverloop, mooie kaartillustraties die de groei van het pretpark visueel prachtig ondersteunen en vooral heel veel strijd. En dat allemaal, zoals eerder al aangegeven, in een erg kleine verpakking. Meer moet dat voor ondergetekende niet zijn.

Véél leuker en stukken goedkoper dan Plopsaland.

Sorry Gert.

Dominique