De “De Tafel Plakt!” Awards 2010: deel 14

Drilpudding van het jaar

Dominion.

Ik heb er een haat-liefde-verhouding mee.

Maar de balans tussen die haat en die liefde wordt ernstig bedreigd. In het nadeel van de liefde. Dominion moet toch stilaan gaan oppassen. Met de Alchemy uitbreiding hebben die van Rio Grande mij tot aan de rand van de waanzin gedreven. Nu gebied de eerlijkheid mij te vermelden dat ik daar op zich al niet ver van verwijderd was, maar toch. Eindeloze beurten – wie de Apotheker en de Golem heeft bedacht moet onmiddellijk en zonder enige vorm van proces op de dichtstbijzijnde brandstapel – en een zodanig geschuifel met actiekaarten dat je tijdens het spelen gewoon naar een ander soort vrijetijdsbesteding gaat verlangen. De race naar de beste actiekaarten, en dan nog liefst het meeste daarvan, begint me ook meer en meer tegen te steken. Temeer omdat de winnaar van die race het spel waarschijnlijk ook zal gaan winnen.

Maar er is een maar. En die heet Prosperity. Die uitbreiding heeft de Dominionpudding, die ten huize van aanzienlijk aan het inzakken was, toch weer aan het drillen gekregen. Of dat voldoende zal zijn om hem overeind te houden is nog een groot vraagteken en ik vrees er eigenlijk een beetje voor, maar voorlopig kan ik nog even voort.

Dominique