De “De Tafel Plakt!” Awards 2010: deel 13

Digitale omzetting van het jaar

Keltis II, lang in de running, valt af omwille van een bug in de soloversie die maar niet opgelost lijkt te geraken.

Daarom gaat de prijs dit jaar naar de adaptatie van Race For The Galaxy  van Keldon Jones. Download dit op uw computer en uw sociaal leven, voor zover u dat heeft, gaat er he-le-maal aan. Ik durf zelfs beweren dat dit veel leuker spelen is dan zijn unplugged voorganger. U moet immers niet met al die kaarten aan de slag en het gaat lekker snel vooruit. Heel snel lekker vooruit.

Is niet vrij van enkele schoonheidsfoutjes maar dat kan de digitale pret niet drukken, en moest u iemand zijn die ik persoonlijk ken en u gaat dit downloaden: tot over enkele jaren.

Keldon heeft ook een digitale adaptatie gemaakt van Blue Moon en diens uitbreidingen. U bent gewaarschuwd.

Runner up: Drachenherz op BrettspielWelt. Unplugged kon het mij absoluut niet bekoren, maar plugged ging ik helemaal overstag. Dat komt door het overzicht dat alleen een plugged bordspel u kan bieden en de leuke geluiden die het spelen van uw kaarten vergezellen, waarvan mijn absolute favoriet het gerinkel van de schatkisten is.

Dominique