De “De Tafel Plakt!” Awards 2010: deel 11

Detail van het jaar

De benamingen van de locaties in Isla Dorada (Funforge).

Die staan namelijk aangegeven in twee richtingen.

Ik vind het altijd weer erg irritant, aan de verkeerde kant van het spelbord zitten. Dat hypothekeert de winstkansen aanzienlijk. Lees mijn bijdrage van 9 december jongstleden er nog maar eens op na. En lees daaronder de recent geplaatste reactie van Hoekie. Hij of zij heeft het over het feit dat u, als u aan de verkeerde kant van het spelbord zit, uw plannen wel eens ongewild zou kunnen verraden omdat u zoveel moeite moet doen om bepaalde locaties te lezen of interpreteren. Men ziet waarnaar u kijkt, waardoor uw goede voornemens – denk aan een vampier die aan zonlicht wordt blootgesteld – door uw tegenstanders genadeloos gaan worden gecounterd. Dat is een aspect dat ik tijdens mijn uiteenzetting volledig over het hoofd had gezien. Nóg een reden om zelf mee de tafelschikking te bepalen.

Op het spelbord van Isla Dorada heeft men de namen van de locaties zowel in Noord- als Zuidelijke richting aangegeven. Akkoord, Oost en West ontbreken nog maar het is alvast een begin. Iets waar ook andere speluitgevers eens aan zouden moeten denken.

Dominique