De “De Tafel Plakt!” Awards 2010: deel 10

Vrolijkste spel van het jaar

Magical Athlete (Z-Man Games)

U gaat lachen als u dit speelt.

Doet u dat niet bent u de saaiste mens die zich op deze aarde voortbeweegt. Of een Caylusverslaafde.

Maar ik moet u waarschuwen. U gaat ook balen.

Omdat datgene dat u een beurt eerder schuddebuikend over de grond deed rollen u een beurt later meedogenloos terugpakt. Daar kunt u niet onderuit.

Uw speelse zinnen worden aanvankelijk geprikkeld met het samenstellen van uw team van magische atleten, elk met hun eigen eigenschap en – jawel – geslacht. Dat laatste is, in de context van de activiteiten van ene Cupido, niet zonder belang. Daarna worden de snaren van uw zinnen nog eens extra aangespannen tijdens de races zelf, waarbij het koppelen van het juiste karakter aan de de juiste race een niet te verwaarlozen overweging is. De races zelf zijn kleine opstootjes van puur speelgenot.

En door al het voorgaande vliegt dit spel voorbij.

Er zit ook meer spel in dan u denkt. U hebt er, in tegenstelling tot wat anderen u soms willen doen geloven, tot op zekere hoogte vat op. Die anderen moeten u trouwens eens uitleggen hoe het dan wel komt dat zij dit spel meer dan gemiddeld winnen.

Kortom: bent u op zoek naar een goed spel waarmee u ook eens lekker – ook en misschien wel vooral om uzelf – kunt lachen bent u hier aan het juiste adres.

Dominique