De “De Tafel Plakt!” Awards 2010: deel 9

Aanfluiting van het jaar

De kaarten van het verder best te pruimen “Nile” (Minion Games).

U haalt ze uit de verpakking, schudt ze één keer en ze zijn naar de vaantjes. Ik overdrijf een beetje – u kent mij – maar wat hier geserveerd wordt zou verplicht moeten worden geïntegreerd, als voorbeeld van hoe het niet moet, in het eerste hoofdstuk van elk handboek over kwaliteitscontrole.

Runner up: het nieuwe spelbord dat het originele, al is dat die naam niet waardig, van Summoner Wars (Plaid Hat Games) vervangt. Ik begrijp dat men de prijs van een spel wil drukken, maar er zijn grenzen. Bij het gebruiken van papier als spelbord wordt die grens overschreden, temeer als die prijs alsnog wordt overschreden omdat u zich toch nog dat prachtige, apart te bestellen spelbord moet aanschaffen zodat u Summoner Wars kunt spelen zoals het moet gespeeld worden: comfortabel.

Over het spel zelf geen kwaad woord. Een aanradertje, al kan het eindspel soms verzanden omdat u in een comedy capers-achtige achtervolging verzeild bent geraakt. Het “echte” bord is trouwens ook een aanrader. Maar bord en spel hadden beide in dezelfde doos moeten zitten. In 2009 al.

Dominique

 

4 gedachtes over “De “De Tafel Plakt!” Awards 2010: deel 9

  1. Mijn vraag is volgens mij niet doorgekomen…
    Heeft u een link met meer info voor hetgeen wat boven staat? Dank u.

    Like

Reacties zijn gesloten.