De “De Tafel Plakt!” Awards 2010: deel 7

Giveaway van het jaar

Manneken Pis bij 7 Wonders (Repos Production).

Er werd wat schamper over gedaan, overdreven lacherig zelfs. Maar zij die er het hardst mee lachten waren achter hun “kijk mij eens vrolijk doen over dat belachelijke prul” façade druk doende dit kleinood kost wat kost te bemachtigen. Ik heb een naam voor dit soort bordspelers: hypocrieten. Onnozelaars mag ook.

Neen, de hypocrieten hadden liever een GROOT wonder. Geen klein manneken met een nog veel kleiner aanhangsel dat straaltjes pipi produceert die eerder aan iemand met prostaatproblemen doen denken dan aan een gezonde wildplasser. Neen, het moest GROOT en INDRUKWEKKEND zijn. Wel, beste medespeler, laat me u dit vertellen: ik heb een tijdje met een Toyota Yaris rondgereden. Dat is klein en niet indrukwekkend en ik werd door mannen nagefloten op straat, maar ik heb nog nooit zoveel rijplezier mogen ervaren.

Het Manneken, ondanks zijn zware onderschatting door een aanzienlijk aantal 7 Wonders spelers, valt in de Yariscategorie: klein maar fijn, erg handig, onopvallend stijlvol, kwalitatief hoogstaand en reken maar dat u tussen de Piramides van Giza en de hangende tuinen van Babylon zonder problemen een parkeerplaats vindt. Een parkeerplaats die op wandelafstand van de overwinning ligt.

Dominique

 

Een gedachte over “De “De Tafel Plakt!” Awards 2010: deel 7

Reacties zijn gesloten.