De “De Tafel Plakt!” Awards 2010: deel 4

Worsteling van het jaar

Het onder de knie krijgen van Chaos (Z-Man Games).

Worstelen mag u hier niet negatief opnemen. Het is een leuke uitdaging en dat is nog een understatement.

Als u dit voor de eerste keer onder handen neemt is de kans niet onbestaande dat u na die eerste keer helemaal afhaakt. En daar, beste medespeler, maakt u een ver-schrik-ke-lij-ke fout. Want dit kleinood openbaart zijn schoonheid en subtiele manipulatiemogelijkheden – want daat gaat het om in dit spel – pas na meerdere speelbeurten. Wat er met u gebeurt als u na verloop van tijd het Chaos-licht hebt gezien kan ik hier moeilijk omschrijven, maar het lijkt ongeveer op wat Boeddha voelde toen hij tot volledig inzicht kwam. Dat is niet niks.

Het is dus simpel met Chaos: investeert u rijkelijk wordt u nog rijkelijker beloont. Investeert u niet loopt u een en ander mis, maar als u deze blog niet leest hoeft u zich daar geen zorgen over te maken. Niks aan de hand.

Wint geen schoonheidsprijs, maar dat mag ook niet verbazen met zo’n titel. En laat die titel u ook vooral niet wijsmaken dat dit een chaotisch kaartspel is. Dat is het absoluut niet, al gaat u tijdens uw eerste sessies het gevoel hebben van wel. Geeft niet, dat gevoel is gewoon het wilde beest dat u door middel van uw speltechniek moet zien te temmen. Slaagt u daarin voelt u zich als een rodeowinnaar.

Aanrader.

Dominique