De “De Tafel Plakt!” Awards 2010: deel 3

Whodunit van het jaar

Mord Im Arosa (Zoch Verlag)

Als u steeds weer wordt ingemaakt door uw tegenspelers tijdens uw reguliere sessies deductiespellen vormt dit een welkome afwisseling. Zéér welgekomen omdat u hier evenveel kans hebt als uw tegenstanders om met de overwinning aan de haal te gaan.

Een origineel spelconcept hebben we hier, waarbij goed horen uw kompas is en de kans erg groot dat u na uw eerste sessie linea recta naar het dichtstbijzijnde audiologisch centrum holt om u een paar digitale hoorapparaten aan te schaffen. Zo erg nemen uw (flap)oren u hier in de maling.

Leuk hier is het omgekeerde sneeuwbaleffect dat de uiteindelijke moordenaar de das zal omdoen. Ironisch genoeg wordt deze sneeuwbal aan het rollen gebracht door het falen van diezelfde moordenaar bij het verdacht maken van anderen. Dit proces valt moeilijk aan u uit te leggen als u het nog niet hebt gespeeld, een activiteit die ik u dan ook ten zeerste aanraad. U zult dan trouwens merken dat het niet bij één moordzaak blijft. En u kunt met z’n zessen dat hotel in, dat is ook mooi meegenomen.

Als ik moet kiezen tussen verticaal opsporen in Hotel Arosa en horizontaal jagen in de Oriënt Express weet ik het wel. Voor mij de suite op de zevende verdieping graag.

Dominique

 

Een gedachte over “De “De Tafel Plakt!” Awards 2010: deel 3

  1. Leuk.
    Een goede geekbuddy “verkocht” het spel aan mij toen hij zei dat de “serious gamers” wisten waar de blokjes lagen tot ze met verstomming moesten vaststellen dat dat niet zo was.

    Like

Reacties zijn gesloten.