Spiel 2010: een vooruitblik (deel 50)

Jäger Der Nacht (Kosmos)

Een bordspel voor 4 tot 8 spelers waarin u, door het wrede lot als weerwolf of vampier of mens op aarde geworpen, probeert zo lang mogelijk in leven te blijven terwijl u uw tafelgenoten, of toch een aanzienlijk deel daarvan, om zeep helpt. Slaagt u daarin wint u dit spel.

Reserveer alvast uw plaats in de wachtrij want:

Dit is een Duitse en visueel aantrekkelijker bewerking van het heerlijke Shadow Hunters (Z-Man Games) en dat spel heeft u altijd al geïntrigeerd.

U houdt van spellen met verborgen agenda’s waarbij u een bepaalde opdracht moet vervullen.

Een avondje paranoia voor gevorderden schrikt u hoegenaamd niet af.

U houdt van spellen waarin u op zoek moet gaan naar informatie over uw tegen/medestanders, mist moet spuien over uzelf en ten gepaste tijde zwaar moet uithalen.

U gelooft mij op mijn woord als ik u zeg dat ik dit lieverdje al gespeeld heb en nooit, maar dan ook nooit, een voorstel tot vrolijk samenzijn in dit universum zal afslaan.

U houdt ervan blikken van verstandhouding met andere spelers uit te wisselen, vooral als die spelers van de vrouwelijke kunne zijn. U kunt eindelijk eens ongestraft knipogen.

U bent het beu om door uw Ameritrashvrienden, omwille van uw voorliefde voor het omzetten van grond- of andere stoffen in overwinningspunten, altijd maar weer als zeuro te worden bestempeld. U wilt hen eindelijk eens uw andere kant laten zien, die van de leuke en communicatief vaardige medespeler.

Loop vrolijk zwaaiend de stand van Kosmos voorbij want:

De al even heerlijke expansion kit gaat u naar verluidt in deze editie niet vinden. Als u voor het volle orgasme wilt gaan moet u dus op jacht naar de Z-Man editie en het daarmee compatibele aanhangsel.

De doos is, in tegenstelling tot die van Shadow Hunters, een beetje te groot voor wat erin zit. U haat het als u voor lucht moet betalen.

Deze editie mag dan wel visueel aantrekkelijker zijn dan het origineel, wat de prijs betreft moet het voor dat origineel onderdoen. Dat stemt u tot boekhoudkundig nadenken met als resultaat dat u voor het origineel gaat. 

Er staat nogal wat tekst op de kaarten en uw lees-Duits is niet bepaald je dat.

U moet minstens met z’n vieren zijn om hier tenvolle van te genieten en liefst met meer. Dat is een gemiddelde dat u aan uw keukentafel niet of amper haalt.

U haat het als u uit een spel wordt geknikkerd

Dominique