Spiel 2010: een vooruitblik (deel 49)

Heroes Of Graxia (Petroglyph)

Een fantasy Dominonkloon voor 2 tot 6 spelers waarin u, held zijnde in het Graxia-universium, probeert het meeste punten te verzamelen door het doden van monsters en – jawel – uw tafelgenoten. U doet dat door gebruik te maken van uw brute kracht, opgepompt met extra wapens, uitrusting en toverspreuken. Die kunt u kopen uit een handige uitlage. Als alles een beetje meezit bent u in een klein uurtje klaar.

Reserveer alvast uw plaats in de wachtrij want:

Dominion kan u bekoren en zijn klonen hebben u tot op heden ook niet teleurgesteld.

De illustraties op de kaarten zijn prachtig.

Meer dan 240 unieke kaarten? Meer hebt u niet nodig om met acuut hartfalen op de spoedafdeling van het dichtstbijzijnde ziekenhuis te worden opgenomen.

U mist interactie tijdens het spelen van Dominion en in Heroes Of Graxia wordt interactie met tonnen tegelijk aangeleverd.

U kunt dan wel door andere spelers worden aangevallen, uw nederlagen gaan niet veel invloed hebben op uw verder speelplezier want u krijgt na elke afstraffing een nieuwe, van voldoende toeters en bellen voorziene, kans. Dat vindt u erg interessant.

U verslaat graag monsters.

U vindt het leuk uw medespelers tijdens het aanvallen of verdedigen te verrassen met dodelijke handkaarten. 

U houdt van het spanningsveld dat wordt gecreëerd door de schaarste van de acties die u kunt doen tijdens uw beurt, het feit dat u met uw handkaarten meerdere wegen opkunt en de voortdurende dreiging die er van uw medespelers uitgaat.

U bent altijd op zoek naar goede tweepersoonsspellen.

U bluft graag met handkaarten. 

Het spel zit in een handige kleine doos die makkelijk transporteerbaar is naar de locatie van de tegenspelers die u in de pan wilt hakken.

Loop vrolijk zwaaiend de stand van Petroglyph voorbij want:

Fantasy miniaturen in plastic met pastelkleuren? Heiligschennis!

De miniaturen hebben in het spel, hoewel er in het doosje een handig opbergvak voor is voorzien, geen enkele functionele waarde. U houdt niet van doelloze spelonderdelen.

In tegenstelling tot wat u verwacht zal uw hoofdactiviteit in dit spel bestaan uit het tellen van uw aanvalskracht en de sterkte van uw verdediging alsook die van uw tegenstanders. U doet niet graag aan boekhouden tijdens een spel, zeker niet in een fantasysetting.

U houdt niet zo van spellen waarin u uw tegenstanders rechtstreeks moet aanvallen, want u hebt al dikwijls mogen ervaren dat dan het fenomeen wederkerigheid de kop opsteekt. U bent meer in voor een subtiele en heimelijke aanpak.

Vanaf vier spelers wordt het universum waarin u zich hier bevindt kenmerkt door een niet zo interessant fenomeen: stroperigheid. Daar houdt u absoluut niet van. 

U hebt het niet zo voor spellen waarin u veel tekst op kaarten moet lezen en hier gaat u, wilt u enige kans maken op de overwinning, toch uw leesbril nog eens moeten opzetten.

Heroes Of Graxia is, voor een kaartspel toch, een dure vogel.  

Het universum Graxia fascineert u. Uw geldbeugel daarentegen kan niet veel fascinaties meer hebben. U kiest daarom voor Guardians Of Graxia, een even mooi spel van dezelfde uitgever dat u, wargamer als u bent, waarschijnlijk beter gaat liggen dan deze Dominionkloon en waarvan u binnenkort zelfs een digitale versie kunt spelen. 

Of u dit op Spiel zult aantreffen is zeer de vraag. U hoeft zich dus over een aankoop aldaar voorlopig geen zorgen te maken.

Dominique