Spiel 2010: een vooruitblik (deel 48)

Alex & Co (Europäische Spielesammler Gilde e.V Spieleautorenzunft)

Een kaartspel voor 3 tot 6 spelers waarin u – hou u vast – als spelliefhebber probeert zoveel mogelijk spellen te verzamelen van uw favoriete spelauteurs. Dat doet u door gebruik te maken van uw fenomenaal geheugen. In tegenstelling tot de harde realiteit, waarin u aan een heel mensenleven nóg niet genoeg hebt om uw ideale verzameling bij elkaar te krijgen, doet u het hier in een half uurtje.

 Reserveer alvast uw plaats in de wachtrij want:

Spelliefhebber? Check! Spellenverzamelaar? Check! Favoriete spelauteurs? Check! Kaartspel? Check! 6 spelers? Check! Setjes verzamelen? Check! Uw spellenkast herbergt heel wat spellen die bij aankoop veel minder kruisjes op hun checklist hadden staan.

Een kaartspel over uw favoriete hobby? Welke nerd gaat daar niet voor overstag?

U hebt jonge kinderen die u het vagevuur van het verzamelen van spellen wilt inlokken – frontvorming tegen uw  naar spellenhater evoluerende partner is hier een ander belangrijk punt op uw verborgen agenda –  en dit spel gaat zich daar bijzonder goed toe lenen.

De Alex in de titel slaat op Alex Randolph, God hebbe zijn ziel, en dat is toch een van uw favoriete spelauteurs zeker?

Dit spel wordt uitgebracht door een enthousiaste bende spellenverzamelaars, een groep waarmee u een nauwe verbondenheid voelt. Hun vereniging financieel steunen lijkt u wel wat. Voor die steun hoeft u trouwens niet echt diep in uw geldbeugel, een kleine 8 euro volstaat.

Loop vrolijk zwaaiend de stand van ESG voorbij want:

De belangrijkste vaardigheid die u in dit spel moet aanspreken is uw geheugen. U bent, in tegenstelling tot de spelers waarmee u regelmatig aan tafel zit, niet meer van de jongste en uw verliespartijen gaan zich hier dan ook in ijltempo aaneenrijgen. Daar kijkt u niet bepaald naar uit.

Kaartspellen die u dwingen op zoek te gaan naar setjes, daar hebt u er al genoeg van in uw kast staan. En betere.

U hebt het gevoel dat hier weinig diepgang in zit en diepte is, ook buiten uw heerlijke hobby, een gegeven waarvoor u erg gevoelig bent.

Dominique